KOBİ’LERİN UFKUNU AÇAN SEMİNER

  • Eklenme Tarihi :25.06.2022 | 11:15
  • Muhabir :

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ile Sistem Global Danışmanlık Firması tarafından üyelere yönelik ‘Anadolu’da KOBİ Seferberliği’ semineri düzenlendi.

KOBİ’LERİN UFKUNU AÇAN SEMİNER

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde gerçekleştirilen seminerin açılış konuşmasını yapan İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz; “Küreselleşmenin giderek arttığı günümüz koşullarında, ülkeler yoğun bir rekabet içine girmişlerdir. Ticaret savaşlarının yaşandığı böyle bir ortamda, ülkeler için en önemli konulardan biri de, ekonomik büyümeyi etkileyen faktörlerin başında gelen, dış ticaret olmaktadır. Türkiye olarak, ekonomi politikalarımızı, ihracattan elde edeceğimiz kazanımları ön plana koyarak belirlediğimiz bugünlerde, bu nitelikli toplantının siz değerli KOBİ’lerimize ışık tutacağına ve yol göstereceğine inanıyoruz. Bugünkü panelimizde, siz değerli KOBİ’lerimize ihracat konusunda farkındalık oluşturma dış ticarette finansmana erişim imkânları ve yeni pazarlar bulma konusunda ayrıntılı bilgiler aktarılacaktır” dedi.

 

Seminerde söz alan Sistem Global Danışmanlık İcra Kurulu Üyesi  Prof.Dr.Onur Balcı, Anadolu’da KOBİ Seferberliği’ kapsamında Türkiye’yi il il dolaştıklarını ve Kobileri ihracat ve gelişmeler konusunda bilgilendirdiklerini ifade ederek, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasına ev sahipliğinden dolayı teşekkür etti.

Sistem Global Danışmanlık firması Globalleşme Koordinatörü Hazal Bedir, sine vizyon destekli olarak  İhracat adımları ve İskenderun’un ihracat potansiyelini değerlendirdi.

Seminerde Kıdemli müdür  Nursel Üstanbağ ise, “Ticaret Bakanlığı İhracat Destekleri ile Finansmana Erişim” konusuna değinerek, üyelere destekler konusunda bilgiler verdi.

Seminerin son konuşmacısı ise Satış ve Pazarlama Direktörü Melih Tan, B2B  E-İhracat konularına değindi.

Seminerin sonunda ikili görüşmelere geçildi ve İTSO üyeleri ve firmalar ile Global Sistem Danışmanlık Firma yetkilileri arasında karşılıklı fikir alış verişinde bulunuldu, talepler alındı.

Düzenlenen toplantıya, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Başkan Yardımcısı Muhsin Yeter,  İTSO Yönetim Kurulu Üyesi Selma Yılmaz, Meclis üyeleri,Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ercan Yıldırım, İMEAK Deniz Ticaret Odaları İskenderun Şubesi Meclis Başkanı Adnan Yener, İTSO Genel Sekreteri Figen Gül Dönmez, İSMO eski Başkanı Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Merih Hasan Yıldırım, İTSO  üyeleri ve KOBİ temsilcileri katıldılar. (Haber Merkezi)