İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 7 YAŞINDA

  • Eklenme Tarihi :25.04.2022 | 09:53
  • Muhabir :

İskenderun Teknik Üniversitesi’nin (İSTE) Yedinci Kuruluş Yıl Dönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı düzenlenen programla kutlandı.

İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 7 YAŞINDA

İskenderun Teknik Üniversitesi’nin (İSTE) Yedinci Kuruluş Yıl Dönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamak üzere program düzenlendi.  Programa İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, Hatay Milletvekili Suzan Şahin, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Tutucu, İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, iş insanları Recep Atakaş, Ayhan Tosyalı, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Emin Ünalan, İskenderun İlçe Jandarma Komutanı J. Kd. Yüzbaşı Yusuf Yıldırım, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ve Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Gassan Kuran, Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi Başkanı Kemal Kutlu, İSTE Senato Üyeleri, İSTE Akademik ve İdari personeli ile davetliler katıldı.

Şehir dışında olduğundan dolayı programa katılamayan Hatay Milletvekili Dr. Lütfi Kaşıkçı İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci’ye ilettiği mesajında “geleceğe dair umutlarımızı artıran çalışmalarınızın devamını nitelikli bireyler yetiştirmenizin yanı sıra şehrimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimine katkınızın devamını temenni ediyoruz” dedi.

İskenderun Teknik Üniversitesi’nin (İSTE) Yedinci Kuruluş Yıl Dönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programında konuşan İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci “İskenderun Teknik

Üniversitesi olarak bugün çifte bir mutluluk yaşıyoruz; kökleri eskiye dayanan üniversitemiz 7, Türkiye Cumhuriyeti 102 yaşında… Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu anlamlı günü çocuklara armağan ederken onların yarınların büyükleri olarak geleceğin mimari olduklarını biliyordu. Bizler de hem çocuklarımızın hem gençlerimizin yolunu aydınlatmak için çalışıyoruz. Teknik bir üniversite olarak, her bölüm ve birimimizle gençlerimizi hayata hazırlamak için üzerimize düşen görev neyse yapıyoruz ve bunun için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Geleceğimizi inşa ederken hem şanlı geçmişimizden hem de yarınları emanet edeceklerimizden güç alıyoruz. Bizler eğitim ferdi olarak üniversitemizi ve ülkemizi daha iyiye taşımak için elimizden gelenden fazlası için buradayız. Tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Hem 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız hem de İSTE'nin yeni yaşı kutlu olsun” şeklinde konuştu. Rektör Depci’nin günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından İSTE Rektör Yardımcıları ve çocuklar yıl dönümü için hazırlanan pastayı kesti.

Programda konser veren İSTE Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı konuklara eşsiz bir müzik ziyafeti verdi. Programda emeği geçen Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Server Yaşar, öğretim elemanları ve solo performans sergileyen sanatçılara program sonunda teşekkür belgesi takdim edildi.

İskenderun Teknik Üniversitesi’nin (İSTE) Yedinci Kuruluş Yıl Dönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programı İSTE Gastronomi ve Mutfak Sanatları Mutfağında hazırlanan menünün ve yıl dönümü pastasının ikramının ardından sona erdi. (Haber Merkezi)