HER YIL HİZMET ÇITASINI YUKARIYA ÇIKARTIYORUZ

  • Eklenme Tarihi :17.10.2022 | 09:41
  • Muhabir :

ALTINÖZÜ Belediye Başkanı Rıfat Sarı, bu yıl 6.'sı düzenlenecek olan Altınözü Zeytin, Zeytinyağı ve Gastronomi Festivalinde amaçlarının, zeytinlerini ve zeytinyağlarını dünyaya tanıtmak olduğunu söyledi.

HER YIL HİZMET ÇITASINI YUKARIYA ÇIKARTIYORUZ

Altınözü 15 Temmuz Milli İrade Parkı, Zeytin Cafe' de basın mensupları ile bir araya gelen Başkan Sarı, “22-23 Ekim tarihlerinde düzenleyeceğimiz festivalimiz çok çeşitli organizasyonlar barındıracak. Hasretle beklediğimiz festivale kavuşuyoruz. Sizlerin de desteğiyle Altınözü zeytinyağı dünyada aranır oldu. Biz de Altınözü zeytinini ve zeytinyağını tanıtmak için çalışıyoruz.” dedi.

2014'ten bu yana Altınözü'nde sosyal kültürel ekonomik anlamda ne yapabilirizin derdine düştük. Öncelikle neler yaptık. İlk geldiğimiz gün içinde bulunduğumuz sosyal tesisimiz dahi yoktu. Biz şimdi Hatay’ın her yerinden ve çevre illerden misafirleri ağırlıyoruz. 100 bin metrekare alanda parkı ilçemize kazandırdık. İlçemizde gençlere önem veriyoruz. 2014'te ilçede 1 tane hali saha yokken bugün 20 adet saha bulunuyor. Hemen yanımızda kapalı spor salonu yaptık. Öğrencilerimiz tüm aktiviteleri burada yapıyor. 3 bin TOKİ konutu teslim ettik. 2. etap olarak da 350 konut yapılacak. 15 ilçede değil Türkiye’nin birçok yerinden misafirimizi ilçede misafir ediyoruz. Eğitimde her projede gençlerin yanında olduk. Tüm Altınözü'nde 150 km sıcak asfalt döktük. Ana arter yollarımızın %80'ini bitirdik. Mahallelerin çok ihtiyaç duyduğu 16 çok amaçlı salonu tamamladık. 6 salonun inşaatı devam ediyor. Kıt kaynaklarla bunları yapıyoruz. Zeytin ve zeytinyağını tanıtma konusunda çalışmalarımız sürüyor. Çok renkli görüntülere sahne olacak bir festival olacağına inanıyorum. Her yıl çıtayı bir adım daha arttırıyoruz.” dedi.

Zeytinyağı’nın dünyanın her yerinde her menüde yer aldığını belirten Sarı, “Bu nedenle Gastronomi konusunda biz de varız dedik. Burada zeytinyağı konusunda iş yapan iş insanlarımız ile bir araya geldik. 7 milyon zeytin ağacının olduğu ilçede kurumsallaşmış markalarla Altınözü Zeytini ve zeytinyağı yerini alacak. Zeytincilik enstitüsü 11 ilin tüm işlemlerini göreceği bir yer haline gelecek. Sayın valimizin de desteği ile bu taşın altına vücudumuzu koyduk ve YİKOB ile protokolü imzaladık. 31.12.2022'de Hatay’a zeytincilik Enstitüsü’nü kazandırmak istiyoruz. İlk festivale 2017 yılında başladık. Bu yıl da 6.'sını düzenleyeceğiz. Festivalimize Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu katılım sağlayacak. Aynı zamanda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar aramızda olacak. Bunun yanı sıra Ankara'dan, İstanbul’dan çok sayıda davetlimiz olacak. Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıkgöz, Sahrap Soysal, Turgay Başyayla'nın yanı sıra ilk gün konserde Rafet El Roman sahne alacak. İkinci gün ise Tuğçe Kandemir bizlerle olacak. Altınözü Zeytini ve zeytinyağını dünyaya tanıtmak için bu festivali düzenliyoruz. 7 milyon zeytin ağacı ata dede yöntemiyle yetiştiriliyordu. Ancak biz yaptığımız araştırmalarda burada yetişen zeytinin çok kaliteli bir zeytin olduğunu öğrendik. Biz buradaki üreticilerimize yönelik çalıştaylarla üreticilerimizi bilgilendirerek Zeytine hak ettiği değeri kazandıracağız. Tüm vatandaşlarımızı festivalimize davet ediyorum" diye konuştu.