HATSU Dev Projede Hızla İlerliyor - Hatay Gazetesi

HATSU Dev Projede Hızla İlerliyor

  • Eklenme Tarihi :03.04.2025 | 11:02
  • Muhabir :Haber Merkezi

HATSU Dev Projede Hızla İlerliyor

Altyapı yatırımlarını sürdüren Hatay Büyükşehir Belediyesi, Samandağ ilçesine temiz ve yeterli içme suyu temin edecek olan ‘Samandağ Tekebaşı Grubu İçme Suyu Şebeke İnşaatı Yapım İşi” projesine hızla devam ediyor.

HBB Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), tarafından yürütülen projeyle Samandağ Tekebaşı, Çöğürlü, Sutaşı, Koyunoğlu, Mızraklı, Yeşilköy ve Kuşalanı Mahalleleri, sürekli arızalanarak su kayıplarına neden olan şebekelere veda ederek yeni içme suyu şebekesine kavuşacak.

Proje kapsamında 125 bin 813 metre içme suyu şebekesi inşa edileceği ve 5000 abone bağlantı çalışmasının yapılacağı bilgisini veren HATSU yetkilileri, şuana kadar 71 bin 240 metre hat inşasının ve 409 adet abone bağlantısının yapıldığını belirtti.