Hatay Valisi Mustafa Masatlı, milletvekilleri ve protokol üyeleriyle birlikte, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı öncülüğünde ve Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen "UFEST Türkiye Yüzyılında Ulaştırma Vizyonu Konferansı”na katıldı.
Konferans, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz’ın sunumuyla gerçekleştirildi. Programda, ulaştırma ve haberleşme alanındaki yenilikçi projeler ile teknolojik gelişmeler gençlerle buluşturuldu.
Konferansta konuşan Vali Masatlı, ulaştırma ve altyapının yalnızca fiziki yatırımları değil, aynı zamanda bir ülkenin kalkınma kararlılığı ve stratejik vizyonunu da yansıttığını vurguladı. Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye’nin kara yolu, demir yolu, hava yolu, denizcilik ve haberleşme alanlarında önemli atılımlar gerçekleştirdiğini ifade eden Masatlı, Türkiye’nin küresel ölçekte güçlü bir ulaşım ve lojistik merkezi haline geldiğini belirtti.

“Asrın felaketi” olarak nitelendirilen depremlerin ardından Hatay’da başlatılan yeniden inşa sürecine de değinen Masatlı, Belen Tüneli, Hassa Tüneli, Hatay Havalimanı ile yol, köprü, kavşak ve liman yatırımları sayesinde şehrin ulaşım altyapısının daha güçlü ve dirençli hale getirildiğini söyledi.
Yakın zamanda gerçekleştirilen 5G tanıtım programıyla birlikte Hatay’ın dijital iletişim kapasitesinde yeni bir döneme girildiğini belirten Masatlı, kentin sadece yaralarını saran değil, aynı zamanda geleceğe hazırlanan bir şehir olduğunu vurguladı.
Gençlere de seslenen Masatlı, Türkiye Yüzyılı vizyonunun inşasında gençlerin bilgi, üretim ve fikirleriyle önemli rol üstleneceğini ifade ederek, UFEST’in kamu, üniversite ve gençleri ortak bir vizyonda buluşturan önemli bir organizasyon olduğunu kaydetti.

Vali Masatlı, programın düzenlenmesinde emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.