Hatay İl Müftülüğü koordinesinde gerçekleştirilen Fahri Kur’an Kursu Öğreticiliği mülakat süreci başarıyla tamamlandı. Dörtyol, İskenderun, Kırıkhan, Reyhanlı İlçe Müftülükleri ile İl Müftülüğünde yapılan mülakatlara il genelinden toplam 535 aday katıldı.
Adaylar, Kur’an-ı Kerim tilaveti, ilmihal bilgisi ve öğreticilik yetenekleri başta olmak üzere çeşitli alanlarda değerlendirmeye tabi tutuldu. İl Müftülüğü bünyesinde gerçekleştirilen oturumda ise 195 aday mülakat heyetinin karşısına çıktı.
İl Müftüsü Mevlüt Topçu, İl Müftülüğünde kurulan iki ayrı mülakat komisyonuna da nezaret ederek süreci yerinde takip etti. Müftü Topçu, adaylara başarılar dileyerek sürecin adil, şeffaf ve titizlikle yürütüldüğünü ifade etti