ERZİN’DE HAYIRSEVER ADINA KÜTÜPHANE AÇILDI

  • Eklenme Tarihi :10.01.2023 | 09:55
  • Muhabir :

Erzin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Çok Programlı Anadolu Lisesinde hayırsever merhum Gani Güven adına kütüphane açıldı.

ERZİN’DE HAYIRSEVER ADINA KÜTÜPHANE AÇILDI

Geçtiğimiz yıl içerisinde hayatını kaybeden Gani Güven’in evlatları babaları adına Çok Programlı Anadolu Lisesine yaptırdıkları kütüphanede okunmak üzere bağışçıların da katkılarıyla kitap sayısı 2 bini buldu.

Açılış öncesi, merhum Gani Güven’in evlatları Hasan Hüseyin Güven ve Elif Güven Çakmak’a Okul Aile Birliği Başkanı Songül Uras ve Okul Müdürü Bestami Tatar birer plaket verdi. Plaketin ardından açılış kurdelesi kesilerek davetliler kütüphane içerisinde incelemelerde bulundular.

MUTLULUK YAŞIYORUZ

Kütüphane ile ilgili açıklama yapan merhum gani Güven’in kızı Elif Güven Çakmak şunları dile getirdi; “Bugün burada merhum babamız Gani Güven’in adına bir kütüphaneyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Babam Gani Güven herkesin okumasını isterdi. Babam ilme ve bilime önem veren bir insandı. İnsanlar okuyarak aydınlanması için elinden gelen yardımı daha önceleri de yapıyordu. Bizde evlatları olarak kendinin isteği olan kütüphaneyi hayata geçirdik. İçerisinde çeşitli konulara değinen öğrenci, veli ve öğretmenlerin faydalanabileceği bağışçılarımızın da desteği 2 bin adet kitap var. Bu sayıyı daha da artırmayı hedefliyoruz. Kütüphanenin açılışında bizleri yalnız bırakmayan aileme, Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Mehmet Ökkeş Koçak’a, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Erhan Kenanoğlu ve şube müdürlerine, okul müdürlerine, AK Parti Erzin İlçe Başkanı Sayın Orhan Soylu Yılmaz ve Yönetim Kurulu Üyelerine, Okul Aile Birliği Başkanı Songül Uras’a, kitap bağışçılarımıza ve diğer katılımcılara teşekkür ederim” dedi.

Açılışa; Erzin Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ökkeş Koçak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erhan Kenanoğlu ve Şube Müdürleri, Okul Müdürü Bestami Tatar, Okul Aile Birliği Başkanı Songül Uras, bazı okul Müdürleri, Güven Ailesi, Öğretmenler, AK Parti Erzin İlçe Başkanı Orhan Soylu Yılmaz ve Yönetim Kurulu Üyeleri ve davetliler katıldı. (Haber Merkezi)