Erasmus Projesi Türkiye Etkinlikleri Hatay Piri Reis ÇPAL 'de Başladı

  • Eklenme Tarihi :31.05.2022 | 10:51
  • Muhabir :

Hatay'da başlayıp Kayseri'de biten hareketliliğe İtalya ve Portekiz'den meslek lisesi öğretmenleri de katıldı.

Erasmus Projesi Türkiye Etkinlikleri Hatay Piri Reis ÇPAL 'de Başladı

Hatay Piri Reis ÇPAL öğretmenlerinin ve Kayseri Ahi Evran MTAL ile birlikte yürüttükleri projede yer alan Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Öğretmeni Nilgün Aktaş, Okul Müdürleri Mustafa Çerçi ve Görsel Sanatlar Öğretmeni Songül Akıncı ile Erasmus K210 VET faaliyetlerinin Türkiye hareketliliğini gerçekleştirdiler.  

 

Proje hakkında bilgi veren Proje yürütücüleri Dünya genelinde kadınlar, çocuk ve zorla evlendirme, cinsiyete dayalı şiddet, cinsiyetçi politikaların yanı sıra eğitim ve istihdama katılımın önündeki engeller de dahil olmak üzere cinsiyet eşitsizliğinden muzdarip olmaya devam ettiğinin altını çizdiler.

Küreselleşme ve otomasyonla dönüştürülen bir dünyada daha gelişmiş STEM becerilerinin bağlı olduğu matematik ve okuryazarlıktaki temel beceriler olmadan, dünyadaki gençlerin büyük bir bölümü bilim, teknoloji, mühendislik ve dijital sektörlerde marjinalleştirme riskiyle karşı karşıya olduğunu aktaran Proje Sorumluları “Bundan kaçınmak için, okuryazarlık ve matematik, eleştirel düşünme ve problem çözme gibi temel becerilerin öğretiminin geliştirilmesine yapılan önemli yatırımlar, dijital becerilerin geliştirilmesi için fırsatların genişletilmesi ve öğretmenlerin STEM konularını öğretme kapasitelerinin artırılması gerekmektedir. Düşük ve orta gelirli ülkelerde standartları iyileştirdiğine ve genel katılım seviyelerini artırdığına dair kanıtlar vardır STEM'de kritik bir kız ve kadın kitlesi oluşturmak için stratejik yollardır. Öğretmen eğitiminde cinsiyete duyarlılığı da dahil etmek, yeni nesil öğretmenlerin ve öğrencilerin, yönetim standartlarında öğretim standartlarını yükseltirken toplumsal cinsiyet kalıpyargılarını sürdürmekten kaçınmasına da yardımcı olabilir. Yeni nesil kızları STEM'e esinlendirmek için hedeflenen girişimler, bu sağlam temeller üzerine inşa edilebilir se daha fazla başarı olasılığı vardır diyerek yola çıkılan projede ilimizi temsilen Piri Reis ÇPAL konu olarak 3 D yazıcılar ve kodlama konusunda iyi örnekleri uluslararası toplantılarla anlatmaya devam etmektedirler” dediler. (Haber Merkezi)