DEPREMZEDE ÖĞRENCİYE GİYİM DESTEĞİ

  • Eklenme Tarihi :06.06.2023 | 11:40
  • Muhabir :

Moda firması Yargıcı’nın tüketiciyle buluşmayan ürünleri, dönüştürülerek depremzede öğrenciye ulaştırılacak.

DEPREMZEDE ÖĞRENCİYE GİYİM DESTEĞİ

Bir moda markası olan Yargıcı, atıkları bir değer olarak ele alıp, ileri dönüşümle yeni çözümler oluşturduğu projesini, depremzede öğrencilerin giyim ihtiyaçlarının karşılanmasına katkıda bulunmak üzere Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ortaklığıyla sürdürecek.

Re-Love olarak adlandırılan, değişik atölye ve kadın kooperatiflerinin de yer aldığı kollektif çalışmayla, klasikleşmiş eski sezon ürünlerinin yenilendiği proje, depremzede öğrenciler için sürdürülecek.

Pamuk, keten, yün gibi doğal elyafların kullanımına verdiği ağırlıkla da bilinen firmadan yapılan paylaşımda, bilinçli tüketimi ve moda ürünlerinin yaratıcı şekillerde yeniden kullanımını teşvik ettikleri kaydedildi.

Paylaşımda, “Döngüsel tasarım disipliniyle yarattığımız RE-LOVE projesine, bu yıl ÇYDD ile RE-LOVE Dayanışma olarak, sosyal fayda odağımızda devam ediyoruz.

Depremden etkilenen öğrencilerin giyim ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla, farklı sebeplerden tüketiciyle buluşamamış ürünlerimizi yeniden hayata katıyor ve yeniden sevilmesini sağlıyoruz” denildi. (Haber Merkezi)