Defne’de Dijital Okul Dönemi - Hatay Gazetesi

Defne’de Dijital Okul Dönemi

  • Eklenme Tarihi :23.04.2026 | 23:22
  • Muhabir :Haber Merkezi

Hatay’ın Defne ilçesinde eğitim faaliyetlerini sürdüren Toygarlı Merkez İlkokulu, öğrenci güvenliğini artırmak ve veli bilgilendirmesini güçlendirmek amacıyla önemli bir dijital uygulamayı hayata geçirdi.

Defne’de Dijital Okul Dönemi

Okul yönetimi tarafından uzun süredir hazırlıkları sürdürülen “Öğrenci Takip ve Veli Bilgilendirme Sistemi”, yeni eğitim döneminde aktif olarak kullanılmaya başlandı.

Yeni sistem kapsamında öğrencilere özel barkodlu kartlar dağıtıldı. Okul girişine yerleştirilen cihazlar aracılığıyla öğrencilerin okula giriş ve çıkış saatleri anlık olarak kayıt altına alınırken, elde edilen veriler eş zamanlı olarak velilere SMS yoluyla iletiliyor. Böylece veliler, çocuklarının okula giriş ve çıkış saatlerini anlık olarak takip edebiliyor.

Uygulamanın özellikle çalışan veliler için önemli bir kolaylık sağladığı ve okul-veli iletişimini daha düzenli ve sistematik hale getirdiği ifade ediliyor.

Sistemin devreye alınmasının ardından veliler ve eğitim camiasından olumlu geri dönüşler alındığı belirtilirken, uygulamanın öğrenci güvenliği açısından önemli bir ihtiyacı karşıladığı ve okul içi denetimi güçlendirdiği değerlendiriliyor.

Okul Müdürü Mehmet Yıkılmaz, uygulamaya ilişkin yaptığı açıklamada, uzun süren hazırlık sürecinin ardından sistemi hayata geçirmenin memnuniyetini yaşadıklarını belirtti. Yıkılmaz, öğrencilerin giriş-çıkış bilgilerinin velilere anlık olarak iletilmesinin güvenlik açısından önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Eğitimde güvenli ve huzurlu bir ortam oluşturmayı hedeflediklerini dile getiren Yıkılmaz, öğrencilerin daha başarılı bir eğitim hayatı sürdürebilmeleri için çalışmaların kararlılıkla devam edeceğini ifade etti.