ÇÖZÜM ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

  • Eklenme Tarihi :09.01.2023 | 13:42
  • Muhabir :

Başkan Eryılmaz : Bu Yönetim En Fazla Hizmet Üreten Ve Samandağ’ın Kaderini Değiştiren Bir Yönetim Olarak Tarihe İmzasını Atacak.

ÇÖZÜM ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

SAMANDAĞ’IN SORUNLARINA ÇÖZÜM ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz, 2023 yılı ilk Olağan Meclis Toplantısında, ilçenin mevcut durumu, Samandağ Belediyesi’nin projeleri ve yapılacak çalışmalar ile ilgili bir konuşma gerçekleştirdi.

Başkan Eryılmaz konuşmada son 75 yılda Samandağa gelen yönetimler içerisinde en fazla hizmet üreten ve Samandağ’ın kaderini ve çehresin değiştiren bir yönetim olarak tarih yazdıklarını belirterek; “Herkes şunu görecek. Bunu net olarak söylüyorum, bu yönetim gerçekten de son 75 yılda bu ilçeye gelen yönetimler içerisinde en fazla çalışan, en fazla hizmet üreten ve Samandağ’ın kaderini ve çehresin değiştiren bir yönetim olarak tarihe imzasını atacak.

Şu anda Tomruksuyu Çok Amaçlı Salonumuz bitmek üzere, çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor, en kısa sürede faaliyete sokacağız. Uzunbağ’da güzel bir Park yaptık, parkımız bitti parka giden yol biraz bozuk o yolda da asfalt çalışması gerçekleştirdikten sonra inşallah en kısa sürede Parkımızın açılışını yapacağız. Mızraklı Mahallemizde yine Çok Amaçlı Salonumuz un ihalesine daha önce çıkmıştık, çalışmalar başladı, inşallah en kısa sürede çalışmalar bitecek. Yeşilköy’de Çok Amaçlı Salon çalışması var, onunla ilgili de ihaleye çıkıyoruz. Samandağ merkezde eski askerlik şubesinin yıkılan yerinde daha önce hazırlamış olduğumuz park projemizin ihalesine geçen hafta çıktık. İnşallah orayı da en kısa sürede tamamlayıp halkımızın hizmetine sunacağız. Yol arkadaşımız rahmetli Ali Ercan Özen’in ismini vereceğimiz park, o parkı inşallah en kısa zamanda, ilkbaharda vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.

Atatürk Sahil Parkı 2. Etap ile ilgili çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Arkadaşlarımız gece gündüz projeyi bitirmek için yoğun emek harcıyor.  Şu anda bizim 2. Etapla ilgili yapacağımız alan bitirmiş olduğumuz Atatürk Sahil Parkı’nın bir buçuk katı. Şu andaki Atatürk Sahil Parkı 40 bin metrekare, 2. Etap ile ilgili projelendirdiğimiz alan 60 bin metrekare. Bu alanın içerisinde Samandağ’ın ihtiyacı olan özellikle spor aktivitelerinin, gençlerimizin ve yaşlılarımızın da dinlenebileceği alanları bu proje içerisinde hayata geçireceğiz. Gençlerimizin eğlenebileceği, yaşlılarımızın gelip dinlenebileceği, kahvesini, çayını içebileceği, ailesi ile zaman geçirip sohbet edebileceği bir ortam oluşturuyoruz. Aynı şekilde tenis kortu, basketbol sahası, yürüyüş yolu, yeşil alanlar ve çocuk oyun alanları olacak. 

Bu Samandağ’ın özellikle sahilini yeniden turizm noktasında önemli bir noktaya taşıyacak. Spor salonu ile futbol sahası arasındaki alan da çok önemli. O alanı da projelendirdik, Büyükşehir ile beraber orada güzel bir çalışma yapacağız. Orayı bir mesire alanı haline dönüştürmeyi düşünüyoruz. Ziyaretin etrafını da yeniden revize edeceğiz, çünkü orası çok kötü. İstanbul’dan bize destek olabilecek birileri ile konuştuk, görüştük. Proje şu anda hazırlanıyor, buna da en kısa sürede başlayacağız.

En geç bir ay sonra beldelerimizde acil olan yollarımızın sorunlarını çözeceğiz. Bu ilçeye bir şeyler verebilmenin çabası içindeyiz. Bu başarı hepimizin başarısı, hepimizin bir emeği var, hepimizin bir katkısı var.

Şunu ifade etmek istiyorum. Bazı sıkıntıları hala çözememiş olabiliriz. Herkes haklı olarak bir an önce kendi sorununun çözülmesini istiyor. Ama her yere yetişemezsiniz, aynı anda her yere müdahale etme şansınız da yok. Geri kalan 14-15 aylık süre içerisinde vatandaşlarımızı rahatsız eden, bütün sorunlara çözüm üreteceğiz.

Yaza girerken herkes şunu görecek; bu yönetim gerçekten de son 75 yılda bu ilçeye gelen yönetimler içerisinde en fazla çalışan, en fazla hizmet üreten ve Samandağ’ın kaderini ve çehresin değiştiren bir yönetim olarak tarihe imzasını atacak. Bunu net olarak söylüyorum.

Çevre yolumuz en az 2 ay içerisinde inşallah bitmiş olacak. Bu çevre yolunun açılması Samandağ’ın ciddi anlamda yol almasına katkı sunacak. Samandağ merkezini rahatlatacak, Samandağ’ın turizmine ciddi anlamda katkı sunacak, Samandağ’ın nefes almasına imkan tanıyacak. Bu çevre yolunun açılmasında da emin olun bizim milletvekilliği dönemimizdeki çabamızın çok büyük bir katkısı oldu. Samandağ halkı belki bunu şu anda daha net göremiyor ama ne zaman ki o yol açılır, o yolun etrafında yeni işyerleri, yeni mağazalar açılınca, Samandağ’ın merkez trafiği rahatlayınca bunu daha net göreceğiz. Bu yıl Samandağ’a girecek olan araç sayısı şimdiden söylüyorum 100 binden fazla olacak. Çevre yolunun açılması ile birlikte Samandağ’ın dışından Samandağ’a araç girişi 100 bini bulacak. Daha önce resmi rakamlara göre hafta sonları 60 bin aracı bulduğumuz oldu.  Çevre yolunun açılması ile birlikte çok rahat bir şekilde 100 bini bulacak. Bu bir şekilde Samandağ’a bir hareketlilik, bir ivme kazandıracak.

El birliği ile Samandağ’a hizmet etmeye, Samandağ’ın sorunlarına çözüm üretmeye devam edeceğiz. Bugüne kadar katkılarınızdan, bize olan inancınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum. Samandağ Hepimizin. “ ifadelerine yer verdi.