ÇERKO BAHAR ŞENLİĞİNE KATILDI

  • Eklenme Tarihi :25.05.2022 | 11:24
  • Muhabir :

Hatay Milli Eğitim İl Müdürü Mesut Çerko, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan “Temel Eğitimde Çevre Dostu 1000 Okul Projesi” kapsamında pilot okullardan biri olan Altınözü Atatürk Ortaokulu’nde düzenlenen bahar şenliğine katıldı.

ÇERKO BAHAR ŞENLİĞİNE KATILDI

İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Çerko, Milli Eğitim Bakanlığının desteği ile proje kapsamında yapılacak çalışmalardan bahsetti. Öğrencilere çevrenin önemini anlatan Müdür Çerko,  “Hiçbir kaynak sınırsız değil. Bütün kaynaklarımızı doğru kullanmamız lazım. Böyle bir konu ile ilgili çalışma yaptığınız için oldukça mutlu oldum. Atatürk Ortaokulu ilçedeki çevre dostu tek okul olma özelliğini taşıyor. Sizler çevre bilincinizle velilerinize ve topluma örnek olacaksınız” dedi ve okuldaki aydınlatmaların ve su kullanımının çevre dostu teknolojilerle yenileceğini ifade etti.

 

ÖĞRENCİLERİMİZE BAŞARILAR DİLİYORUM

Öğrencilere sadece okulda değil hayatın her alanında çevreci bir anlayışla hareket etmeleri öğüdünü veren Müdür Çerko, bol bol kitap okumalarını konusunda da öğrencilere çağrıda bulunmayı ihmal etmedi. Okulda 3 bin kitap olduğunu hatırlatan Müdür Çerko,  “Kütüphanemizde 3 bin kitap var.  Sizden istediğimiz bol bol kitap okumanız. 8’inci sınıf öğrencilerimize liselere giriş sınavlarında şimdiden başarılar diliyorum. Bahar şenliğiniz kutlu olsun. Bol eğlenceler diliyorum” diye konuştu.Müdür Çerko daha sonra Altnözü İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Güner, Atatürk Ortaokulu Müdürü Bestami Uzun ve okul öğretmenleriyle birlikte öğrenciler tarafından hazırlanan resim ve geri dönüşüm sergisini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Programın devamında okul öğrencileri Bahar Şenliği kapsamında gönüllerince eğlendi. (Haber Merkezi)