BAŞKAN YARDIMCISININ MAAŞI TARTIŞILDI

  • Eklenme Tarihi :05.10.2022 | 12:52
  • Muhabir :

Dörtyol Belediye Meclisi 9. Olağan Meclis birleşiminin birinci oturumunu Belediye Başkanı Fadıl Keskin başkanlığında yaptı.

BAŞKAN YARDIMCISININ MAAŞI TARTIŞILDI

Açılış konuşmasını yapan Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin meclis üyelerine teşekkür ederek gündem maddelerine geçmeden önce araştırmacı yazar Kadir Aslan’ın mecliste olduğunu ve bir sunum yapmak istediğini belirtti.  Araştırmacı yazar Kadir Aslan bölge tarihi ile ilgili olarak elinde 50 yıllık bir arşiv olduğunu ve bu arşivi Dörtyol Belediyesine satmak istediğini belirtti. Meclis gündeminin üçüncü maddesinde Belediye Başkanlık makamı ve Meclis Üyeleri tarafından gündeme alınması istenilen konuları görüştü.  Belediye Meclis Üyeleri arasından görevlendirilen Belediye Başkan Yardımcısına verilen ödeneğin güncellenmesi talebine esas Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu okunmadan önce Ak Parti Meclis üyesi ve Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Özen meclisten dışarı alındı.

Komisyonun belirlediği artış oranına Cengiz Can ve Şehri Macit itiraz ederken Cumhur İttifakı adına söz alan İsmail Başar ise bu karmaşanın daha önce Millet İttifakının karşı çıkması nedeniyle yaşandığını belirtmesi üzerine, meclis hararetli tartışmalara sahne oldu.  Madde 2 çekimser, 4 red oyuna karşılık 18 oyla kabul edildi ve Ak Parti Meclis üyesi ve Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Özen’in maaşı ocak ayına kadar güncellendi.