BAŞKAN TOSYALI'DAN 15 TEMMUZ MESAJI

  • Eklenme Tarihi :16.07.2022 | 13:39
  • Muhabir :

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı,15 Temmuz hain darbe girişiminin 6. yılı münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

BAŞKAN TOSYALI'DAN 15 TEMMUZ MESAJI

Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, mesajında şu ifadelere yer verdi; “Tarih boyunca esaret altında yaşamamış milletimiz, bu uğurda büyük bedeller ödeyerek canı pahasına kutsal bildiği vatan topraklarını korumuştur.

 

15 Temmuz gecesi milletimizin iradesi hiçe sayılarak, demokrasimize ve milletimize karşı gerçekleştirilen hain darbe girişiminde, bu toprakları bin yıldır kendine yurt edinmiş olan Aziz Milletimiz, hain FETÖ terör örgütü ve onun işbirlikçilerine karşı göğsündeki iman ateşi, mücadele azmi ve kararlılığıyla yekvücut olarak mücadele etmiştir.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın o gece yaptığı çağrı üzerine kadın, erkek, genç, yaşlı demeden üzerine açılan ateşlere, atılan bombalara, yöneltilen tehditlere, rağmen asla geri adım atmamış, meydanı hain FETÖ’cü darbecilere bırakmamıştır. Tarihi şan ve şeref destanlarıyla dolu olan Milletimiz bu vakur mücadelesiyle tüm dünyaya demokrasi dersi vermiştir.

O kara gece de halkın gücü, tankın, topun ve uçağın gücünü yenmiş, demokrasimiz geleceğe güvenle taşınmış. Şanlı bayrağımız inmemiş, ezanlarımız dinmemiştir.

Bilinmelidir ki, dün olduğu gibi bugünde milli irademizi yok etmek ve hürriyetimizi elimizden almak isteyenlere karşı, milletçe tek vücut olarak canımız pahasına mücadele edip istiklal ve istikbalimize sahip çıkacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle; 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nün yıl dönümünde bağımsızlığımız ve demokrasimiz uğruna mücadele veren 15 Temmuz Şehitlerimize ve vatanımız uğruna canlarını feda eden tüm Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, Gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum." (Haber Merkezi)