Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) ile Antakya Belediyesi’nin iş birliğinde yürütülen çalışmalarla, kent genelinde ulaşım altyapısının iyileştirilmesi hedefleniyor.
“Antakya Ayağa Kalkıyor” sloganıyla sürdürülen çalışmalar kapsamında, HBB Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ile Antakya Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri koordineli şekilde sahada görev yapıyor. Ekipler, özellikle altyapı çalışmaları henüz tamamlanmamış bölgelerde vatandaşların mağduriyet yaşamaması için geçici çözüm olarak açık asfalt uygulaması gerçekleştiriyor.

Bu doğrultuda; Kışla Önü, Kışla Saray Mahallesi, Mehmet Kafadar Caddesi, İl Sağlık Müdürlüğü önü, HATSU Kavşağı, Kavaslı Caddesi, Migros ışıklarından Gülderen Üst Geçidi’ne uzanan alternatif yol, Eski İskenderun Yolu ve bu yol üzerinden Dikmece Bahçelievler bağlantısı, Odabaşı Mahallesi, Tekel Caddesi, SSK Caddesi, Beşti Caddesi ile Açık Cezaevi önünde açık asfalt, robot yama ve malzeme serimi çalışmaları gece saatlerinde tamamlandı.
Planlanan diğer bölgelerde ise çalışmaların program dahilinde sürdüğü bildirildi. Yetkililer, yürütülen çalışmalar sayesinde bozuk yolların kısa sürede iyileştirilmesinin amaçlandığını belirterek, geçici asfalt uygulamalarıyla hem sürücüler hem de yayalar için daha güvenli ve konforlu bir ulaşım sağlanacağını ifade etti.