Anaokulu’ndan Sualtı Dünyası Sergisi - Hatay Gazetesi

Anaokulu’ndan Sualtı Dünyası Sergisi

  • Eklenme Tarihi :24.03.2025 | 11:38
  • Muhabir :Haber Merkezi

Anaokulu’ndan Sualtı Dünyası Sergisi

Hatay’ın Arsuz ve İskenderun ilçesinde okul öncesi eğitime hizmet veren İyiki Varsın Çocuk Anaokulu öğrencileri, eğitmenlerinin nezaretinde geri dönüşüm malzemelerinden yaptıkları objelerden oluşan Sualtı Dünyası Sergisi açtı.

Anaokulunda geçen aylarda işlenen ‘Sualtı Dünyası’ teması kapsamında, okulda özel bir sergi düzenlenmişti. 3 ay boyunca öğretmenler ve öğrencilerinin yoğun emekleriyle oluşturulan bu sergi, geri dönüşüm malzemeleri kullanılarak tasarlandı. Sergide, atık malzemelerle yapılan eserler, çevre bilincini çocuklara öğretmek için büyük bir fırsat sundu.

ÇOCUKYAR FARKINDALIKLA BÜYÜSÜN

İskenderun Halk Eğitim Merkezi sergi salonunda gerçekleştirilen Sualtı Dünyası Sergisinin açılışına öğrenciler, veliler ve İyiki Varsın Çocuk Anaokulu eğitimciler katıldı. Öğrencilerin açılış kurdelesi kestiği sergiyle ilgili bilgi veren Kurucu Genel Müdürü Burcu Büyükburç, çevreye ve doğaya duyarlılık eğitimine verdikleri önemi vurgulayarak, çocukların farkındalıkla büyümesini amaçladıklarını söyledi.

BARDAKLARDAN DENİZ CANLILARI YAPILDI

Anaokulu olarak geri dönüşümün çok önemli olduğunu ifade eden Büyükburç, çevreye duyarlı çocuklar yetiştirmenin en büyük hedeflerinden biri olduğunu aktararak “Sergi için kullanılan malzemeler arasında pet şişeler, kavanoz kapakları, montaj köpükleri, plastik bardaklar, gazeteler ve kartonlar yer aldı. Bu malzemeler, öğrencilerin ve öğretmenlerinin yaratıcılıklarıyla dönüştürülerek sualtı dünyasının figürlerine dönüştü. Örneğin, plastik şişeler ve deterjan kutuları ile balıklar, kullanılmış tabaklarla ahtapotlar, montaj köpükleriyle denizaltı bitkileri yapıldı. Ayrıca, poşetler ve deterjan kutularından denizanaları, bardaklardan ise farklı deniz canlıları yapıldı” diye konuştu.

GÖSTERME FIRSATI BULACAK

Serginin, çevreye duyarlı ve algıları yüksek çocuklar yetiştirme amacını taşırken, aynı zamanda sanatla doğa sevgisini birleştirdiğine işaret eden Büyükburç “Cumartesi günü sona erecek olan sergimiz, 3 gün boyunca ziyaretçilere açık kalacak ve katılımcılara geri dönüşümün önemini eğlenceli bir şekilde gösterme fırsatı sunacak” dedi.