ALTINÖZÜ KAMBERLİ’NİN SU İLETİMİNİ GÜÇLENDİRİYORUZ

  • Eklenme Tarihi :26.08.2022 | 09:06
  • Muhabir :

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), temiz, sağlıklı ve güçlü su iletimini sağlamak için çalışmalarını Altınözü ilçesinde de sürdürüyor.

ALTINÖZÜ KAMBERLİ’NİN SU İLETİMİNİ GÜÇLENDİRİYORUZ

Yatırım programı kapsamında sözleşme bedeli 1 milyon 721 bin 844 TL olan ve birlikte ihale edilen “Altınözü Akamber ve Kamberli İçme Suyu Depo İnşaatı”nda çalışmaların sürdüğünü belirten HATSU, hayata geçen proje ile iki mahallede de su iletim sorununun çözüleceğini vurguladı.

 

İçme suyu iletimindeki verimliliği daha da arttırmak için Kamberli’ye 200 m3 kapasiteli depo ve 1500 metre terfi hattı olacağını; Akamber’e ise 100 m3 kapasiteli depo inşa edileceğini açıklayan HATSU Genel Müdürlüğü, gayrisıhhi, eski teknoloji, ekonomik ömrünü tamamlamış ve sürekli arızalanarak su kayıplarına neden olan şebekelerde iyileştirme çalışmalarının gerçekleştirileceğini belirtti.

HATSU Genel Müdürlüğü, depoların işlevini yitirmesinden dolayı oluşan su iletimi aksamalarının yanı sıra su kayıplarının da önüne geçmek için çalışmaların süreceğinin altını çizdi. (Haber Merkezi)