ABA GÜREŞLERİ ŞAMPİYONASI NA 16 İLDEN 750 SPORCU KATILDI

  • Eklenme Tarihi :15.08.2022 | 12:59
  • Muhabir :

21. Geleneksel Aba Güreşleri Türkiye Şampiyona'sı Yayladağı’nda gerçekleştirildi. Güreş ağalıklarını Kamil Ergüder ve A.Ali Karataş’ın yaptığı Aba Güreşleri Türkiye Şampiyonasında 750 güreşçi ter döktü.

ABA GÜREŞLERİ ŞAMPİYONASI NA 16 İLDEN 750 SPORCU KATILDI

Yayladağı Kaymakamlığı ile Yayladağı Belediyesi ev sahipliğinde Türkiye Geleneksel Güreş Federasyonu katkılarıyla tertiplenen Aba Güreşleri Türkiye Şampiyonası Mustafa Sayın Aba Güreşi Alanı'nda yapıldı.

 

Aba Güreşleri Türkiye şampiyonası, protokol üyelerinin Derbent’te bulunan Mustafa Sayın Güreş alanında vatandaşları selamlaması ile başladı. Turnuvaya katılan tüm sporculara başarılar dileyen Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, Bu sene 21’incisini düzenledikleri Aba Güreşleri Türkiye Şampiyonası’na ter döken tüm sporculara başarılar diledi.

Güreş ağaları Kamil Ergüder ve M.Ali Karataş’a teşekkür eden Başkan Yalçın, “Bugün Türkiye’nin en güneyinde olan ilçemiz Yayladağımızda bu yılda Aba Güreşi Türkiye Şampiyonasını düzenlemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu şampiyonayı Türkiye Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Genel Başkanı İbrahim Türkiş’e sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. 16 ilden 30 kulübün çatısı altında güreş tutan 750 güreşçimiz katıldığı Türkiye şampiyonasına federasyon kararları doğrultusunda sabah güreşen 15 yaş altı çocuklarımızı dahil edemedik. 15 yaş altı çocuklarımızla birlikte organizasyonumuzda bine yakın güreşçi katıldı. Bu yılda Türkiye şampiyonasını yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Buradan Geleneksel Spor Dalları Federasyonuna teşekkürlerimizi bir kez daha sunuyoruz. Güreş ağalarımızda bu şampiyonanın düzenlenmesi için maddi ve manevi her türlü desteği verdiler onlara da teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Genel Başkanı İbrahim Türkiş’te şampiyonayı 10 bine yakın güreşseverin izlediğini belirterek, “Güreşseverler burada Türkiye Kapışmalı Aba Güreşini müsabakalarını büyük bir heyecanla izliyor. Yaklaşık 16 ilimizden 30 kulübümüzün 750 sporcusunun katıldığı bir Türkiye şampiyonası yapılıyor. Bizlerde burada olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Ama güreşi şampiyonası hem spor hemde kültürel bir şenlik. Bizimle birlikte bu şampiyonanın yapılmasında büyük emeği geçen Yayladağı Belediye Başkanımız Mehmet Yalçın beye teşekkür ediyorum. Gerçekten büyük bir başarı ile bu organizasyon devam ediyor.” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Cazgırlığını Naif Soydan'ın yaptığı Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası 30 kg. Küçük Yıldızlar kategorisi ile başladı. Şampiyona gecenin geç saatlerine kadar devam etti. (Haber Merkezi)

Haberin Videosu