3 ÖĞRETMENİMİZ LİTVANYA’DAN DÖNDÜ

  • Eklenme Tarihi :23.11.2022 | 13:53
  • Muhabir :

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Belen Kaymakamlığının ortak olduğu Erasmus projesi 7-16 Kasım 2022 tarihleri arasında Litvanya’nın Kaunas şehrinde, Hatay’dan üç öğretmenin katılımıyla gerçekleştirildi.

 3 ÖĞRETMENİMİZ LİTVANYA’DAN DÖNDÜ

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Belen Kaymakamlığının ortak olduğu Erasmus+ "D.I.G. Deep: get Deliberate, get Inspired, get Going" projesi 7-16 Kasım 2022 tarihleri arasında Litvanya’nın Kaunas şehrinde, Hatay’dan üç öğretmenin katılımıyla gerçekleştirildi.

Litvanya’dan Aktyvistai Derneği’nin ev sahipliğini yaptığı eğitime Türkiye, İspanya, Slovenya, Polonya, Hollanda, Romanya, Kuzey Makedonya ve Litavanya’dan toplamda 24 kişi katıldı.

9 gün süren eğitim programı kapsamında, öğretmenler ötekileştirilmiş ve ayrımcılığa uğramış gençlik gruplarını güçlendirme, teşvik etme ve destekleme yetkinliği ile duygusal ihtiyaçlar, dayanıklılık, öz-değerlerimizi eğitimimize entegre edip yaygınlaştırmayı hedefleyen eğitimler aldı. Aynı zamanda duygusal ihtiyaçların gençlerimiz üzerindeki etkisini de deneyimlediler. Bunun yanı sıra proje süreci boyunca eğitici ve mesleki-kişisel gelişimi arttıran faaliyetlerden de faydalanan öğretmenlerimiz yeni yeni deneyimler yaşadı.

Belen Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz; “D.I.G. Deep" projesi kapsamında öğretmenlerimiz aldıkları eğitimler sayesinde sürekli gelişen ve değişen dünyaya ayak uydurmayı hedeflemiş ve günümüz gençlerinin ihtiyaç duyduğu eğitim anlayışının yerine getirilmesini destekleme amaçlı projelerimize katılmışlardır. Çağımızın ihtiyacı olarak dijital teknolojiye dayalı yenilikçi öğrenme yöntemlerini geliştirme amaçlı verimli geçen bir proje olmuştur. Başta Proje Koordinatörü Yeliz Sevim olmak üzere, ev sahibi kuruma, katılım sağlayan öğretmenlerimize ve proje ekibine teşekkür ediyorum” dedi.