13 AĞUSTOS’A KADAR YER YER YAĞIŞLAR GÖRÜLECEK

  • Eklenme Tarihi :11.08.2022 | 10:39

Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdulla Sakallı 13 Ağustosa kadar özellikle Göller yöresi, doğu Karadeniz ve güneyde Hatay ile Osmaniye civarlarının yer yer hatırı sayılır yağışlar alacağını duyurdu.

13 AĞUSTOS’A KADAR YER YER YAĞIŞLAR GÖRÜLECEK

İskenderun Teknik Üniversitesi İklim Değişikliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdulla Sakallı 13 Ağustosa kadar özellikle Göller yöresi, doğu Karadeniz ve güneyde Hatay ile Osmaniye civarlarının yer yer hatırı sayılır yağışlar alacağını duyurdu.

Doç. Dr. Sakallı, 4 gün sonra öğlen saatlerinde ülkemize Avrupa’dan kopup gelen sıcak hava dalgasının Ülkemizi yeniden yavaş yavaş etkisi altına almaya başlayacağını da aktararak “Ülkemize özgü çalışan ilk ve TEK Hava Tahmin Sistemimiz olan ÜLGEN'nin ilk haritada önümüzdeki üç günün yağış birikim haritasını görmektesiniz. 13 Ağustosa kadar özellikle Göller yöresi, doğu Karadeniz ve güneyde Hatay ile Osmaniye civarları yer yer hatırı sayılır yağışlar alacak olup, havalar birazda olsa serinleyecektir. Bu dönemde iyice kurumaya başlayan bölgeler için bir hayat suyu diyebiliriz buna. Bunun yanında ikinci haritada ise 4 gün sonra öğlen saatlerinde ülkemize Avrupadan kopup gelen sıcak hava dalgasının Ülkemizi yeniden yavaş yavaş etkisi altına almaya başlamasını görüyoruz. Sıcaklık Ülkemizin her yerinde 4-8°C kadar artış göstermeye başlayacak. Bu sabah uydu verilerinin analizini yaptığımda, Kuzey yarım kürenin en kuzey bölgelerinde hava sıcaklığının mevsim normallerinin 20-23°C üstünde olduğunu analiz etmiş bulunmaktayım” dedi. (Haber Merkezi)