Yaz Kur’an Kursları arasında Bilgi ve Ezber Yarışması düzenlendi

  • Eklenme Tarihi :27.08.2022 | 10:46
  • Muhabir :

Hatay İl Müftülüğü ve Antakya İlçe Müftülüğü Gençlik Faaliyetleri kapsamında Antakya İlçe Müftülüğüne bağlı Yaz Kur’an Kursları arasında Bilgi ve Ezber Yarışması düzenlendi.

Yaz Kur’an Kursları arasında Bilgi ve Ezber Yarışması düzenlendi

İl Uzman Vaizi Serkan Sarıkaya, İl Vaizi Abdullah Doğan ve İl Vaizi Abdullah Şanlı’nın komisyon üyesi olduğu yarışmalara Antakya Müftülüğü'ne bağlı 20 cami katıldı.

 

Antakya Diyanet Gençlik Merkezinde yapılan bilgi yarışmasında yarışmacılara 20 soru soruldu. Heyecan dolu anların yaşandığı yarışma sonunda birinci Yolağzı Cami, ikinci Hacı Cuma Kahraman Cami ve üçüncü de Arslanoğlu Cami oldu.

Ezber yarışmasında ise yarışmacılar namaz sureleri, namaz duaları ve namaz tesbihatından sorumlu tutuldu. Hafızlık eğitimi alan ve alamayan diye 2 kategoride yapılan ezber yarışmasında ise Hafızlık eğitimi alan kategorisinde birinci Yolağzı Cami, ikinci Hacı Cuma Kahraman Cami ve üçüncü de Karlısu Merkez Cami oldu.

Hafızlık eğitimi almayan öğrenciler arasında yapılan ezber yarışmasında ise birinci Kardeşler Cami, ikinci Hamza Cami ve üçüncü Fatih Cami oldu.

Dereyece giren yarışmaları İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili açıkladı.Ödül töreninde konuşan İl Müftüsü  Ömer Faruk Bilgili öğrencileri tebrik etti. Bu yarışmaların kaybedeninin olmadığını söyledi yarışmalara  katılan tüm öğrencileri tebrik ederek emeği geçenlere teşekkür etti. Turnuvanın düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili sonraki yıllarda bunu tüm ilçelerimizde de yapılması için çalışma yapılacağının müjdesini verdi. (Haber Merkezi)