Yaş Meyve Sebze İhracatının Yıldızları Ödüllendirildi

  • Eklenme Tarihi :08.07.2022 | 11:11
  • Muhabir :

KAVAK, MERSİN, ADANA VE HATAY’A ANALİZ LABORATUVARLARI MÜJDESİ VERDİ

Yaş Meyve Sebze İhracatının Yıldızları Ödüllendirildi

Türkiye’nin 2021 yılındaki 3,1 milyar dolarlık yaş meyve sebze ihracatına 1,3 milyar dolar değer ile yüzde 42 oranında destek veren Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği, en fazla ihracat gerçekleştiren 30 üyesini ödüllendirdi. Düzenlenen ödül töreninde Türk yaş meyve ve sebze sektörüne çeşitli unvanlarla uzun yıllar hizmet veren duayen ihracatçılara onur ödülleri de takdim edildi. Ödül Törenine katılan TİM Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kavak Kavak, Mersin, Adana ve Hatay’a analiz laboratuvarları müjdesi verdi TİM Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kavak da Türk yaş meyve ve sebze sektörüne 35 yıldır hizmet veren bir birey olarak tarım sektörüne pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini dile getirirken Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile yaptıkları görüşme sonrasında pestisit kalıntısı analizlerine yönelik ihracatçı birliklerinin kendi laboratuvarlarını kurması için olur aldıklarını, Mersin, Adana ve Hatay’da bu yapıyı kar amacı gütmeden kuracaklarını müjdeledi.

Protokol konuşmalarının ardından Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği’ne ve sektöre uzun yıllar hizmet veren duayen ihracatçılara Onur Ödülleri verildi. Ali Kavak, Nejdat Sin, Mehmet Soylu, Abdulkadir Gürüz ve Hakan Sefa Çakır’a ödülleri takdim edilirken, törene katılamayan Onur Ödülü’ne layık görülen diğer ihracatçıların Selahattin Eskiocak, Metin Şorba, Ersan Doğan, Atay İşimtekin ve Devrim Deletioğlu olduğu duyuruldu. 

Törenin devamında 2021 yılında en fazla ihracat gerçekleştiren firmalar ödüllerini Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Ferhat Gürüz ile Hazine ve Maliye Eski Bakanı Lütfü Elvan, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in elinden aldı. Menas Mersin Zirai Ürünler firmasının en fazla ihracat gerçekleştirdiği liste şu firmalardan oluştu; Tek Asya Tarım Ürünleri, İlsa Dış Ticaret, Aksun Tarımsal Ürünler, Özler Tarım, Sarıkaya Narenciye Paketleme, Aktur Taşımacılık, Soylu Gıda, Eren Tarım Ürünleri, Sin Gıda Sanayi, Biberciler İç Dış Gıda Maddeleri Pazarlama, Celiller Tarım, Göçmez Tarım, Oğuz İçecek Gıda Sanayi, Unat Tarım, Polat Sebze Meyve Narenciye Sanayi, Boyrazoğlu Tarım, Zeyna Lojistik, Karagözler Gıda, Mavi Deniz Gıda Sanayi, Sen Yaş Meyve Sebze İthalat İhracat, Sas Ziraat, Er Mey Tarımsal Ürünler, Beş Yıldız Sebze Meyve Sanayi, Gülerler Komisyonculuk, Değirmenciler Zirai Ürünler, Asi Zirai Ürünler, Recep Sabancı İç ve Dış Ticaret, Semt Tarım Ürünleri ve Cancumhur Tarım ve Gıda Ürünleri. (Haber Merkezi)