UKUD, Hatay’ı temsil etti

  • Eklenme Tarihi :02.08.2022 | 09:47
  • Muhabir :

Uluslararası Kültürler Derneği (UKUD), Kültürler arası etkileşimi arttırabilmek, farklı ülkelerden şehirlerin kaynaşmasını sağlayabilmek adına Almanyanın kiel eyaletinde gerçekleşen Sempozyuma katıldı.

UKUD, Hatay’ı temsil etti

 Almanya’da Türkiye, Fransa ve Tanzanya ‘dan heyetler bir araya gelerek ‘’Uluslararası Mobilitaet ( hareketlilik )” Sempozyumu düzenledi.

Eine Welt Forum’un düzenlemiş olduğu sempozyuma Almanya’nın Kiel, Fransa’nın Brest, Tanzanya’nın Mushi ve Türkiye’nin Hatay kentinden Sivil Toplum temsilcileri katıldı. Sempozyum da şehirlerdeki hareketlilikle alakalı her şehir kendi uygulamaları hakkında bilgiler verip karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Sempozyum dan çıkan ortak fikir Sempozyum un finalinde Şehirlerin Belediye Başkanlarına aktarıldı .

UKUD Derneği  Başkanı Adnan Taş ve UKUD Genel Skreteri Necmettin Çolak  dernek olarak Hatay’ı Uluslararası platformlarda temsil etmeye devam edeceklerini aktararak “UKUD olarak  Almanya’daki kardeş şehrimiz Kiel’in Sivil toplum örgütlerinden olan Alman-Türk Derneği (DGT) ve Köprü Kurma Temsilcileri ile bir araya gelerek, Hatay’ımızın uluslararası platformda tanıtımına katkı sağlayabilmek adına fikir alışverişinde bulunuldu.  Bunlara ek olarak yapılan gezide kardeş şehir Kiel’in Belediye Başkanı Sn. Hans Werner Tovar ziyaret edildi . Schleswig-Holstein Eyaletinin Türk asıllı Milletvekili Sn. Özlem Ünsal ile biraraya gelerek derneğimiz ve kardeş şehir Kiel’deki dernekler hakkında istişareler de bulunuldu.Ukud olarak Hatay ın Uluslararası platformda tanıtımına katkı sağlamaya devam edeceğiz “dediler. (Haber Merkezi)