TURUNÇLU ARITMA TESİSİNİ BİZE YAPTIRTMADILAR

  • Eklenme Tarihi :23.12.2022 | 13:44
  • Muhabir :

Bize orayı yaptırmak istemiyorlar ki memlekette sıkıntı çıksın

TURUNÇLU ARITMA TESİSİNİ BİZE YAPTIRTMADILAR

 

 

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, 750 milyon liraya yaptıkları EXPO’nun maliyetini iktidar partisi milletvekillerinin önce 2 milyar lire, şimdide 4 milyar liraya yapıldığını iddia ettiklerini belirterek, EXPO’yu iktidar yaptığında güzel, CHP’li belediyeler yaptığında tukaka olduğunu söyledi.

Gastronomi Evi’nde düzenlediği basın toplantısına icraatlarını anlatarak başlayan Başkan Savaş, “Çok iş yapıyoruz ki, iş yapmaktan yaptıklarımızı anlatacak zaman bulamıyoruz. Geçmişte Hatay’da 64 beldemiz 12 ilçemiz vardı. Şu anda o beldelerin hepsi mahalle oldu. 3 belde de ilçe oldu. 15 ilçemizin sadece iki tanesinde arıtma tesisi vardı. Bir İskenderun’da birde Antakya’da vardı.” dedi.

Göreve geldiği günden itibaren Arsuz’dan Samandağ’a kadar arıtma tesisi yaptıklarını belirten Başkanı Savaş, “Sadece Ovaya dönük 5 arıtma tesisi yaptık. Hassa’da, Reyhanlı’da, Kırıkhan’da, Serinyol’da ve Maşuklu’da arıtma tesisi yaptık. Ovada bir tane bile arıtma tesisi yoktu. Bütün kanalizasyonlar, derelere ve kanallara veriliyordu ve amik Ovası’nın bereketine katkı sağlıyordu. Şu anda bütün ilçelerimizde, arıtma tesisi var. Hatay’dan Edirne’ye gidiş geliş mesafesinden fazla içme suyu şebekesi döşedik. İstanbul’a gidiş dönüş mesafesi kadar kanalizasyon ve yağmur suyu şebekesi döşedik. Bu sadece HATSU’nun yaptığı hizmetler. Yine de sıkıntılar bitmiyor. Biz geldiğimizde yazları Samandağ’a haftada bir su geliyordu. Samandağ’a iki yerden su getirdik. Karaçay Barajı’dan gelen suyun debisi 50 litre. Sadece alt yapı ile ilgili çalışmalarımız bunlar. Peki bu kadar alt yapıya ihtiyaç yoktu da biz neden Alt yapı yapıyoruz? İmkanların bu kadar kısıtlı olduğu bir alanda, şu anda Antakya’nın girişinde ve 14 belde ve köyde kanalizasyon çalışması var. Samandağ’ın ve Antakya’nın içme suyu şebekesini bitirdik. Yayladağı’nda içme suyu şebekesini bitirdik. Kanalizasyon çalışması sürüyor. Altınözü’nde içme suyu şebekesini bitirdik. Arıtma Tesisi çalışmamız iktidara takıldı. Antakya’da arıtma tesisi çalışmamız var ama iktidar buna geçit vermiyor mücadelemiz devam ediyor. İskenderun’da içme suyu şebekesi için dağ bandında çalışıyoruz. İnşallah İskenderun’un su ihtiyacını baraja ihtiyaç kalmadın önümüzdeki yıl içerisinde çözeceğiz. Erzin’in içme suyu, kanalizasyon şebekesi ve arıtma tesisi bitti. Dörtyol’un arıtması bitti. İçme suyu şebekesini Avrupa Birliği’nden sağladığımız kaynakla yapıyoruz. Yeni Hatay’da alt yapı nerede lazımsa biz orada çalıştık. Eski belde belediyeleri imkanları olmadığı için hiçbir şey yapamamışlar. Bütün köy yollarını beton asfalt yapıyoruz.” dedi.

Turunçlu Arıtma tesisi ile ilgili çalışmalarını tamamladıklarını belirten Başkan Savaş, “Mahallede toplantılar yaptık. Mahalleliler bize arıtma tesisini taşıyamıyorsanız yapın dediler. Taşımak için her şeyi yaptık. Ama Devlet Su işleri izin vermedi. İzin vermeyince son teknolojiye göre arıtma tesisini yapmak istedik. Parasını da bulduk. Ama maalesef meclisten yapılmaması için karar çıktı. Bize orayı yaptırmak istemiyorlar ki memlekette sıkıntı çıksın.” dedi.

EXPO’yu iktidar partisi yapınca çok güzel olduğunu Ancak CHP’li belediye yapınca tukaka olduğunu belirten Başkan Savaş, “Şu anda hükümet önümüzdeki yıl Kahramanmadraş’ta bir EXPO yapıyor. Bunu hemde bir ilçe belediyesi yapıyor. Ankara’dan yapılacak olan bu EXPO’ya destek var. Aynı zamanda oraya bir büyükelçi atanmış. Büyükelçilik sahiplensin diye. Bunun yanında 2028’de Malatya bir EXPO yapacak. Artı Antalya’da bir belediyenin aldığı ancak, Tarım Bakanlığı bütçesi ile yapılan bir Antalya EXPO’su var. Bu EXPO’ları iktidar partisi yaptı ve yapacak. İktidar partisi yapınca bu EXPO’lar çok tatlı oluyor. Çok iyi oluyor ve dünyaya Türkiye’yi tanıtıyor. Ama Cumhuriyet Halk Partisi’nin belediyesi yapınca EXPO Tukaka oluyor. Bu çok enterasan bir şey.” Bizim EXPO’ya harcadığımız paranın kat kat fazla paraya yapılan bir Antalya EXPO’su var. Onun maliyeti hiç görünmüyor. Bizim 750 milyon liraya yaptık. Ama iktidar milletvekilleri EXPO’nun maliyeti önce 2 milyar lira ardından da 4 milyar lira olduğunu açıkladılar. Herhalde iktidar partisi milletvekilleri enflasyonu arttırdıkça bizim EXPO’nun maliyetini de yükseltiyorlar. Antalya EXPO’nun yerinde şu an yeller esiyor. Bizim EXPO Hatay durdukça devam edecek. Orada eğitim, kültürel ve ticari faaliyetler devam edecek. Orada fuarlar yapmaya başladık. Şimdi de Gastronomi günleri yapacağız.” dedi. (Haber Merkezi)