Temel Dini Bilgiler Yarışması Yapıldı

  • Eklenme Tarihi :04.06.2022 | 11:56
  • Muhabir :

İlçe Müftülüklerine bağlı Kur'an Kurslarında okuyan öğrenciler arasında Temel Dini Bilgiler Yarışması düzenlendi.

Temel Dini Bilgiler Yarışması Yapıldı

Kur'an kurslarına  katılımı artırmak ve İhtiyaç Odaklı Kur'an Kurslarında okuyan öğrencileri itikat, ibadet, ahlak ve siyer gibi temel dini bilgileri öğrenmeye teşvik etmek amacıyla 2021-2022 eğitim-öğretim yılında İlçe Müftülüklerine  bağlı Kur'an Kurslarında okuyan öğrenciler arasında "Temel Dini Bilgiler Yarışması" düzenlendi.

İl Müftüsü  Ömer Faruk Bilgili’nin başkanlığında, İl Müftü Yardımcıları  Nazife Sağlamoğlu ve Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Memiş Kelletaş'ın üyeliğinde teşekkül eden komisyon tarafından İl Müftülüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirilen yarışmada, İlçe Müftülüklerinde birinci olan öğrenciler il birincisi olabilmek için çaba harcadılar. Yarışma sonunda İl Müftüsü Bilgili; “Anadolu dindarlığı “Ana” dindarlığı temellidir. Sizler de bu bilinçle dinimizi öğreniyor ve ailenize öğretiyorsunuz. Bu nedenle bu yarışmanın kaybedeni yok” dedi.

 

Yarışma sonunda, İl Müftüsü  Bilgili ve komisyon üyeleri tarafından dereceye giren öğrencilere Diyanet İşleri Başkanlığı  yayınlarından kitap hediye edildi. (Haber Merkezi)