SINAV TAKVİMİ DERHAL YAYINLANMALI

  • Eklenme Tarihi :08.07.2022 | 10:48
  • Muhabir :

Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası (TÖB-SEN) Merkez Yürütme Kurulu Başkanı Deniz Ezer, Milli Eğitim Bkanlığı’nın görevde yükselme sınav takvimini derhal yayınlamasını istedi.

SINAV TAKVİMİ DERHAL YAYINLANMALI

Ezer yaptığı yazılı açıklamasında, Milli Eğitim Bakanlığı personelinin 3 yıldır görevde yükselme sınavı beklediğini belirten Ezer, “Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) personeli için önemli olan,3 yıldan bu yana yapılmayan görevde yükselme sınavının yapılmasını Milli Eğitim Bakanlığından talep ediyoruz.Meb bu konuda belirsizlik yaratmamalı derhal sınav tarihi belirlemelidir.Ayrıca diğer Merkezi sınavlarda olduğu gibi sınav 2 yılda bir belirli tarihte ,sürekli yapılacak şekilde planlanmalıdır.” dedi.

 

SINAV EN SON 2015 VE 2018’DE YAPILDI

Hepimizin bildiği gibi Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2015 ve 2018 yılında görevde yükselme sınavı yaptığını belirten Ezer, “Ancak 3 yılda bir rutin bir şekilde yapılacağı düşünülen sınav 2022  yılında olmamıza rağmen hala ne yapıldı ne de bu konuda herhangi bir takvim yayımlanmış değil. MEB 2018 yılında merkez teşkilatında 64 şef ve 40 memur kadrosu için, taşra teşkilatında ise 1750 şef ve 3450 memur kadrosu için görevde yükselme sınavı yapmıştı.Milli Eğitim Bakanlık çalışanları 2018 yılından bu yana hazırladıkları görevde yükselme sınavının artık bu yıl yapılmasını talep ediyor ve bu konuda adımların atılmasını bekliyoruz.Bizlerde bu konuda Milli Eğitim Bakanlığının derhal bir açıklama yapmasını talep ediyoruz.”

KAMU EMEKÇİLERİ İÇİN TALEPLERİMİZ

“MEB Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı için belirsizlik ortadan kalkmalı, sınav takvimi derhal açıklanmalı, sabit olacak biçimde sınavlar KPSS’de ve diğer sınavlarda olduğu gibi 2 yılda bir açılmalıdır. Kadro tahsisi sınav’a göre eşit şekilde yapılmalı adil ve şeffaf biçimde olacak şekilde kadro atamaları merkezi bir biçimde aynı zaman diliminde yapılmalıdır.Gizli kapaklı veya Bakanlığın ben atadım oldu şeklinde olmamlıdır,liyakat esas alınmaldır. Danıştay İDDK'nın 2014/641 Kararında “Sınavsız MEB İlçe Müdürü Atamalarının Tamamının İptal Edilmesi” ile ilgili karar uygulanmalıdır.”

SINAV BAŞARISI ESAS KILINMALI

“Liyakat’ın sağlanması için Sınav başarısı esas alınarak ; İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü dahil tüm kadroların bu yolla yapılması esas alınmalıdır. Şube Müdürlüğü sınavı en son 2018 tarihinde yapılmıştır.4 yıldır sınav açmak yerine vekaleten atamalar yapılmaktadır bu kabul edilemez,Şube müdürlüğü sınavının derhal yapılması ve puan üstünlüğüne göre atamanın yapılması,talebimizdir.”

HAZIRLIK ÖDENEĞİ TÜM EĞİTİM ÇALIŞANLARINA VERİLMELİ

“Hepimizin bildiği gibi eğitim-öğretim faaliyetleri içinde sadece öğretmenler değil, milli eğitim müdürlüklerinde, okullarda, diğer eğitim kurumlarında memur kadrolarda görev yapan eğitim çalışanları bulunmaktadır. TÖB SEN olarak talebimiz 2022-2023 Eğitim Öğretim yılına hazırlık ödeneğinin tüm eğitim çalışanlarına ödenmesidir.Bu Memur kadrosu ile hi,zmette bulunan Eğitim Emekçilerinin hakkı’dır ve ödenmesi gerekmektedir.

TÖB SEN olarak vurgulamak isteriz ki Liyakat ilkesini Ülkemizin geneline yaymak ve adalet duygusunu perçinlemek için herkesin vicdanını rahatsız eden Sınavsız Atamalara Son Verilmeli,sınavsız keyfi atamalardan vazgeçilmelidir.Bu konuda başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere tüm paydaşların hassas olması gerektiği konusunda ısrarcıyız.” dedi. (Haber Merkezi)