PROJE TANITIM SUNUMU YAPILDI

  • Eklenme Tarihi :17.01.2023 | 13:41
  • Muhabir :

Çalıştayın son bölümünde ise katılımcıların göç üzerine gerçekleştirilen çalışmalar hakkında soru-cevap bölümüyle sona erdi.

PROJE TANITIM SUNUMU YAPILDI

GÖÇ ARAŞTIRMA RAPORUNU AÇIKLADILAR

Komşu ülke Suriye’de yaşanan iç savaş nedeniyle ülkesinden göç eden Suriyelilerin Hatay’a göç etmesinin ardından, geçtiğimiz yaz aylarında Atılım Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen ‘Göç ve Sosyal Uyum Süreci Hatay İli Örneği’ araştırma raporu düzenlenen çalıştay ile katılımcılara anlatıldı.

Atılım Üniversitesi tarafından Waxwing Otel Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen çalıştaya Hatay İl Göç İdaresi Müdürlüğü Uyum ve İletişim Çalışma Grubu Başkanı Ahmet Yıldırım, Atılım Üniversitesi’nden Doç. Dr. Doğa Elçin, Dr. Öğretim Üyesi Asuman Özgür Keysan, Doç. Dr. Ilgar Seyidov, Doç. Dr. Ceyhan Çiğdemoğlu, STK Temsilcileri ve basın mensupları katılım gösterdi.

GÖÇ İLE İLGİLİ HATAY’A ÖZGÜ ARAŞTIRMA YAPILMADIĞINI FARK ETTİK

Gerçekleştirilen çalıştayın açılış konuşmasını gerçekleştiren Atılım Üniversitesi’nden Doç. Dr. Doğa Elçin, “Atılım Üniversitesi Göç Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ATUGAM) olarak geçtiğimiz yaz  Hatay’da ‘Göç ve Sosyal Uyum Süreci Hatay İli Örneği’ başlıklı bir araştırma projesi yürüttük. Projemizi Atılım Üniversitesi destekledi. Projemizin hem teorik araç, hem de saha çalışması vardı. Göç konusu üzerine birçok çalışmalar yapıldı Türkiye genelinde. Fakat Hatay’a özgü Göç’ün uyum üzerinde etkileri, yerel halkın fikirleriyle ilgili daha önce derinlemesine araştırma yapılmadığını fark ettik. Yapmış olduğumuz araştırmaların sonuçlarını sizlerle paylaşmak üzere çalıştayımızı düzenliyoruz. Katılımcılarımıza sonuçları paylaşmak ve katılımcılarımızın önerileri bizler için çok önemli. Bugün burada sizleri ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi.

HATAY İL GÖÇ İDARESİ’NİN ÇALIŞMALARI ANLATILDI

Yapılan açılış konuşmasının ardından  Hatay İl Göç İdaresi Müdürlüğü Uyum ve İletişim Çalışma Grubu Başkanı Ahmet Yıldırım tarafından Hatay’da Suriyeli göçmenlere yönelik Türkiye’de Göç Yönetimi, Göç Politikaları, Hizmet Birimleri, Hatay’da Göç, Gönüllü Geri Dönüşler, Etkili Sınır Güvenlik Tedbirleri, Düzensiz Göç, Uyum ve İletişim ile kurum tarafından yapılan çalışmaları slayt gösterisi ile katılımcılara anlatıldı.

PROJE TANITIM SUNUMU YAPILDI

Çalıştayın son bölümünde ise Atılım Üniversitesi Göç Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından hazırlanan projenin tanıtım sunumu Doç. Dr. Doğa Elçin, Dr. Öğretim Üyesi Asuman Özgür Keysan, Doç. Dr. Ilgar Seyidov, Doç. Dr. Ceyhan Çiğdemoğlu tarafından yapıldı.