ÖZER’DEN MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE!

  • Eklenme Tarihi :14.11.2022 | 13:15
  • Muhabir :

İl Değerlendirme toplantısının ardından yaptığı açıklamada Hatay için müjde üstüne müjde veren Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Hatay ilimizin il değerlendirme toplantısını nihayetlendirdik.

ÖZER’DEN MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE!

HATAY’A 17 TANE BAĞIMSIZ YENİ ANAOKULU YAPACAĞIZ

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Hatay ziyaretinde Hataylılara müjde üzerine müjde verdi. Hatay Valiliği’ni ziyaret ederek ildeki temaslarına başlayan Bakan Özer, burada Vali Rahmi Doğan ve milletvekillerinin de katıldığı il değerlendirme toplantısı yaptı. Yaklaşık 1 saat süren toplantının ardından müjdelerini sıralayan Bakan Özer, Hatay’ın Milli Eğitim bakanlığımızın 2022 yatırım programındaki bütçesini 619 milyon liradan 2 milyar 591 milyon liraya çıkardıklarını söyledi.

HATAY EĞİTİMDE İLK 3’TE

İl Değerlendirme toplantısının ardından yaptığı açıklamada Hatay için müjde üstüne müjde veren Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Hatay ilimizin il değerlendirme toplantısını nihayetlendirdik. Öncelikle eğitimde gelmiş olduğu noktadan çok mutluluk duyduk. Özellikle mesleki eğitimde Hatay artık Türkiye’de ilk 3’te olan başarılarıyla kendinden söz ettiren bir ilimiz. İnşallah yeni yatırımlarla Hatay ilinin eğitim kalitesini daha üst noktalara taşıyacağız. Toplantıya başlamadan önce Hatay’ın Milli Eğitim bakanlığımızın 2022 yatırım programındaki bütçesi 619 milyon liraydı. Bugün yaptığımız değerlendirmelerimizden sonra Hatay’ın eğitimdeki kalitesini daha üst noktalara taşımak için 1 milyar 982 milyon ilave yatırımı Hatay ilimize kazandırmış bulunuyoruz. Dolayısı ile toplam yatırım 619 milyon liradan 2 milyar 591 milyon liraya çıkmış bulunuyor.” dedi.

İLAVE 500 MİLYON LİRALIK GÜÇLENDİRME YATIRIMI

Yatırımların Hatay’a hayırlı uğurlu olmasını dileyen Bakan Özer, Hatay ile ilgili müjdelerine devam etti.

Türkiye’de en fazla ağırlık verdikleri konulardan bir tanesinin güçlendirme ve yıkım çalışmalarının hızla nihayetlendirilmesi olduğunu belirten Bakan Özer, “Çünkü Tüm Türkiye’de eğitim sistemimizde 19 milyon öğrencimiz var. Bu yüzden en güvenli ortamların eğitim ortamları olması gerekiyor. Bunun için güçlendirme çalışmalarını inşallah Tüm Türkiye’de 2022 yılının sonuna kadar nihayetlendireceğiz. Bu kapsamda Hatay ilimizin mevcut çalışmaları hızlı bir şekilde tamamlaması için 500 milyon liralık ilave güçlendirme yatırımını Hatay’a kazandırdık.”

EN FAZLA YATIRIM OKUL ÖNCESİNE

“Okullarımızın büyük onarım işleri için 100 milyon liralık ilave onarım yatırımı verdik. En fazla yatırımı da Hatay ilimizin okul öncesi eğitiminin yaygınlaştırılmasına ayırdık. Milli Eğitim bakanlığı olarak öncelik verdiğimiz alanların başında okul öncesi eğitimde ki okullaşma oranlarını OECD ülkelerinin ortalamasına yakınlaştırmak var. Bu kapsamda Emine Erdoğan hanımefendinin himayesinde 3 bin tane anaokulu yapmak için yola çıktık ve şu ana kadar 2 bin 50’si bağımsız anaokulu, 15 bin 500’ü de bağımsız anasınıfı olmak üzere aslında 5 bin 150 bağımsız anaokulu kapasitesini oluşturmuş bulunuyoruz.”

 “Böylece Türkiye’deki 5 yaş okullaşma oranlarını bir sene gibi kısa bir sürede yüzde 65’ten yüzde 97’ye ulaştırdık. 3 yaş okullaşma oranını yüzde 9’lardan, yüzde 16’lara ve 4 yaş okullaşma oranını da yüzde 16’lardan yüzde 35 gibi bir orana yükselttik. İnşallah yılın sonunda bu oranları çok daha yüksek noktalara taşıyıp özellikle 5 yaşı yüzde 100’e tamamlayıp diğer 3 ve 4 yaşı da önemle oranda arttırarak  OECD ülkelerinin ortalamasına yaklaştırmış olacağız. Bu kapsamda Hatay ilimizi 3 tanesi özel anaokulu olmak üzere 17 tane bağımsız anaokulu yapacağız.” dedi.

15 TANE YENİ İLKOKUL YAPACAĞIZ

Bunların ayrıntılarını Hatay Valisi Rahmi Doğan ve milletvekillerinin paylaşacağının altını çizen Bakan Özer, “Hatay’a 15 tane yeni ilkokul yapacağız. Merkezde, ilçelerde ilkokula acil ihtiyacı olan tüm yerlerde. 10 tanede ortaokul yapacağız. Yani toplamda 42 tane yeni okulu Hatay ilimize kazandıracağız. Bunun yanında İskenderun’da başlayıp devam ettirilemeyen öğretmen evini de inşallah hızlı bir şekilde yatırım programına aldık. Hızlı bir şekilde tamamlanması içinde gerekli ödenekleri sağlayacağız. Yine Antakya Öğretmen Evi’nin güçlendirmesini yaptığımız gibi 2023 yılında ilave başka bir öğretmen Evi’ni de Hatay ilimize kazandıracağız.”

OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜ MÜJDESİ

“Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde bütün illerde olgunlaşma enstitülerinin kapasitelerini arttırmak için çok büyük çaba sarf ediyoruz. Bugün Hatay ilimize de yeni bir olgunlaşma Enstitüsü kurulacağının müjdesini vermek istiyorum. Gerçekten Hatay kadim bir şehrimiz. Hatay’ımız sadece Gastronomi Enstitüsü değil. Aynı zamanda buraya geçmişten gelen ürünlerin inovativ yaklaşımlarla geleceği taşınması ilgili rol model olabilecek bir olgunlaştırma Enstitümüzü de inşallah Hatıy’ımıza kazandırmış olacağız. Sayın valimiz Hatay’ın tarihi bir binasını Olgunlaşma Enstitüsüne kazandıracak.” dedi.

HATAY’A HAYIRLI OLSUN

Yapılacak tüm yatırımların Hatay’a hayırlı uğurlu olmasını dileyen Milli Eğitim bakanı Bakan Mahmut Özer, “Bu süreçleri başarılı bir şekilde koordine eden değerli valimize teşekkür ediyorum. Kıymetli milletvekillerimizle Hatay ilinin çok daha ilerilere taşınması ile ilgili sürekli istişarelerde bulunuyoruz. İlin tüm ihtiyaçlarını bizlere iletiyorlar ve hızlı bir şekilde, eksikleri gidermek için elimizden gelen desteği veriyoruz. Milletvekillerimize ve kıymetli İl Milli Eğitim Müdürümüze de teşekkür ediyorum. Tüm eğitim yatırımları hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.