MKÜ’de AKADEMİK KADRO GÜÇLENDİ

  • Eklenme Tarihi :15.04.2022 | 09:39
  • Muhabir :

Mustafa Kemal Üniversitesi, 2 yıl süren pandemi döneminde sağlık hizmetlerinde zorlu sınavı başarıyla geçti.

MKÜ’de AKADEMİK KADRO GÜÇLENDİ

.İlimizde eğitimden sağlığa, tarımdan teknolojiye her alanda lokomotif görevi yapan Mustafa Kemal Üniversitesi, 2 yıl süren pandemi döneminde ayrıca rutin sağlık hizmetlerinde zorlu sınavı başarıyla geçti.

MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, üniversite senatosu, öğretim görevlileri ve on binlerce öğrencisiyle büyük bir aile olan Mustafa Kemal Üniversitesi, sağlık alanında da başarılara damga vurdu. MKÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi bünyesinde önemli tıp insanlarının ve sağlık çalışanlarının yer aldığı kurum, 7/24 mesai yaparak eğitimin yanında sağlıkta da zirvede yer aldı.

BİN 354 ÖĞRENCİ MEVCUT

MKÜ Araştırma Hastanesi’nin hem doktor kadrosu, hem de tıbbi teçhizat açısından güçlenmesi için çalışmalarına devam ettiklerini ifade eden Prof. Dr. Rektör Hasan Kaya, “Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Tayfur Ata Sökmen Tıp Fakültesi 2002 yılında faaliyete başlamış, bugüne kadar 352 uzman hekim, 1215 hekim mezun etmiştir. Halen 43 tanesi yabancı uyruklu olmak üzere bin 354 öğrenci mevcuttur. Son 2 yıl içinde kadromuza katılan 35 öğretim üyesiyle toplam 150 öğretim üyesi, 258 araştırma görevlisiyle güçlü bir eğitim kadrosuyla lisans ve lisansüstü düzeyde eğitim sunulmaktadır.”

TOPLAM YATAK KAPASİTESİ 641

“Üniversite hastanesi 2003 yılında hizmet vermeye başlamıştır. 2009 yılından itibaren Serinyol mahallesinde bulunan yerleşkesinde 10 bin m² açık kapalı alanı 95.000 m²’dir. Toplam yatak kapasitesi  641’e ulaşmıştır. Bunun 65 tanesi ise yoğun bakım yatağıdır. Polikliniklerin yeni yapılan binaya taşınmasıyla oluşan alanda Ayaktan Tedavi Ünitesi açılmış ve günlük ilaç tedavisi alan hastalara konforlu bir ortamda hizmet sunulmaktadır. 500 m2 lik bir alan Sterilizasyon Ünitesi haline getirilmiştir. 24 yataklı bir Özel Servis açılmıştır. Hastanenin diğer alanlarında da yenileme çalışmaları devam etmektedir. Ortopedi ve Travmatoloji Servisimizde çalışmalar başlamıştır. On yıldan fazla süredir hizmet veren ve ekonomik ömrü dolan cihazlarımız yenilenmektedir. Bunun dışında dikkat çekecek büyüklükte yatırım gerektiren 3 Tesla Magnetik Rezonans Görüntüleme Cihazı ve Çok Kesitli Bilgisayarlı Tomografi Cihazları alınarak halkımızın hizmetine sunulmuştur. Anjio ünitemiz de yeni bir cihazla güçlendirilmiştir.”

SAĞLIK BAKANLIĞINA BAŞVURU YAPILDI

“Akademik kadromuzu güçlendirirken özellikle yan dal uzmanları tercih edilmekte, mevcut kadromuzda yer alan öğretim üyelerinin ileri teknolojiler ve uzmanlık alanlarında eğitimleri desteklenmekte ve teşvik edilmektedir. Göz Hastalıkları alanında 4 öğretim üyemiz yurt içi ve yurt dışı görevlendirmelerle kornea hastalıkları ve cerrahisi, retina hastalıkları ve cerrahisi gibi alanlarda ileri eğitimler almış ve almaktadır. Genel Cerrahi Kliniğine bağlı Cerrahi Onkoloji Polikliniği, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Kliniğine bağlı Çocuk Endokrinolojisi ve Kardiyolojisi Polikliniği mevcut sunulan hizmetlere yakın zamanda ilave olan alanlardır. İç Hastalıkları Hematoloji Bilim Dalından ve Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalından öğretim üyeleri Kemik İliği Nakli Eğitimleri, Genel Cerrahi Anabilim Dalından bir öğretim üyesi Karaciğer Nakli Eğitimlerini başarıyla tamamlamışlardır. Nakil merkezlerinin açılması amacıyla Sağlık Bakanlığına başvuru yapılmıştır.” (Haber Merkezi)