MİNNET VE ÖZLEMLE ANIYORUZ

  • Eklenme Tarihi :10.11.2022 | 09:08
  • Muhabir :

Atatürkçü Düşünce Derneği Antakya Şubesi Doç.Dr.Kezban Kuran, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü minnet ve büyük bir özlemle andıklarını bildirdi.

MİNNET VE ÖZLEMLE ANIYORUZ

Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 84. Yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yapan Kuran, “Vatanımızın kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin kurucusu, devrimlerimizin mimarı, değişmez önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan bedenen ayrılışının 84. yılında saygı, minnet ve özlemle anıyoruz. Ancak Atatürk’ün, O’nu anmamızdan çok, anlamamızı istediğinin farkındayız.” dedi.

GÖREVİMİZ CUMHURİYETİ PAYİDAR KILMAK

Görevlerinin Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet payidar kılmak olduğunu belirten Kuran, “Bu farkındalıkla görevimizin; ilke, devrim ve eserlerini koruyup yaşatmak, Türk Ulusu’nu refaha ulaştırıp muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak, “şeyhler, dervişler, müritler ve mensuplar memleketi olamaz” dediği Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet payidar kılmak olduğunu biliyoruz. Atatürk’ü yitirdiğimiz günden bu yana yazık ki, gidişiyle yarattığı büyük boşluğu dolduramadık.”

PERVASIZCA SALDIRDILAR

“Kimileri O’nun ışıklı yolunda yürüdüğünü söylerken kimileri de büyük görünecekleri zannıyla ilkelerine, devrimlerine, eserlerine, kişiliğine, aziz anısına pervasızca saldırdılar. Her saldırı, saldıranları küçültürken Atatürk’ü daha da büyüterek ulusu birleştirdi. Atatürk yaşamı boyunca esas olarak emperyalistler ve piyonları ile savaştı. Kaderlerini emperyalizm ile birleştirmiş dahili bedhahlarla hem Ulusal Kurtuluş Savaşı, hem de devrimler sürecinde mücadele etti.” dedi.

HAYIFLANMALARI BOŞUNA DEĞİL

Atatürk’ün sadece Türk Ulusu için değil, dünyanın dünü, bugünü ve yarını açısından da değeri her geçen gün daha iyi anlaşılan büyük bir önder olduğunu dikkat çeken Kuran, “Saldıranlar cüceleşirken O, yokluğunda büyümekte, tarifsiz özlenmektedir. Milyonlarca yurttaşımızın her fırsatta akın akın Anıtkabir’e koşmaları, komşumuz İran’da kadınların yükselttiği “Tek yol Atatürk” çığlıkları, Irak’tan duyulan “Bir Atatürk’ümüz olmadığı için bu haldeyiz” hayıflanmaları boşuna değildir.”

ÇARE YENİDEN ATATÜRK CUMHURİYETİ

“Değerlerinden, devrimlerinden, birliğinden ve özgüveninden yoksun bırakmak için iç ve dış olumsuz güçlerin onyıllardır elbirliğiyle çabaladıkları Türk Ulusu, hiç kuşkusuz Atatürk’ün akıl ve bilim yolunda aydınlık geleceğine güvenle yürüyecektir.Atatürk’ü anlamayı, ilke, devrim ve eserlerini koruyup yaşatmayı varlık nedeni ve temel görevi sayan Atatürkçü Düşünce Derneği, ülkemizin acil gereksinimi olduğunu düşündüğü devlet yönetim anlayışını 23 Nisan 2022’de yayınladığı yeniden Atatürk Cumhuriyeti manifestosu ile duyurmuştur.”

RUHUN ŞAD OLSUN BÜYÜK ATATÜRK

“Tarihin en büyük devrimcisi Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 84. yılında özlem ve minnetle anarken, O’nun da isteği olduğu inancıyla, bir kez daha siyaset kurumunu Yeniden Atatürk Cumhuriyeti hedefine yönelmeye, Aziz Milletimizi de bu hedefe sahip çıkmaya çağırıyoruz. Ruhun şad olsun büyük Atatürk ! Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır !” dedi.