Hatay’da bazı eğitimciler iş bıraktı.
İş bırakan eğitimciler, Antakya Ulus Meydanın basın açıklaması yaparak, hak kayıplarının iade edilene kadar ve insanlık onuruna yaraşır bir ücret artışı sağlanana kadar mücadele etmekten vazgeçmeyeceklerini bildirdiler.
Basın açıklamasını Kamu Konfederasyonları Platformu Adına, Birleşik Kamu İş Konfederasyonu (Eğitim-İş) Hatay İl Başkanı Mustafa Günal yaptı.
Günal, Ak Parti iktidarının, yanlış ekonomi politikalarla, halkı değil rantı düşünerek aldığı kararlar ile ülkeyi derin bir ekonomik krizin ortasına getirdiğini iddia ederek, “AKP İktidarı açıkladığı trajik zam oranıyla kamu emekçisini sefalete terk ettiğini resmiyete kavuşturmuştur.” dedi.
2010 YILINDA MAAŞLARIMIZ ASGARİ ÜCRETİN 3 KATIYDI
2010 yılında asgari ücretin 576 lirayken, ortalama memur maaşının ise asgari ücretin 3 katı tutarında olduğunu belirten Günal, “Günümüzde yeni açıklanan asgari ücret ile ortalama memur maaşları eşit seviyeye gelmiş, emeklilerin ücretleri ise asgari ücretin dahi altında kalmıştır.Sorun asgari ücretin çok artırılması değil, kamu emekçileri ve emeklilerinin ücretlerinin komik ve acınacak artışlara maruz kalmasıdır. Tarafsız ve şeffaf bir devlet kurumundan çok AKP’nin rakamlarla oynama şirketi gibi çalışan TÜİK’in, marketlerdeki etiketlerin her gece değiştiği bu ağır enflasyon ortamında son 6 ayın enflasyonunu yüzde 15 olarak açıklamasıyla başlayan tiyatro, bu gerçekdışı rakam baz alınarak kamu emekçisine ve emekliye adına zam bile denemeyecek bir ücret artışının reva görülmesiyle son bulmuştur. Kamu emekçileri olarak; bizlerin görüşleri ve talepleri dinlenmeden kapalı kapılar ardında, ülke şartlarına ve ekonomik krize bakılmaksızın açıklanan sefalet artışını kabul etmiyoruz.
Kamu Konfederasyonları platformu olarak; kamu çalışanlarının en düşük maaşının yoksulluk sınırı olan 26 bin 124 liraya yükseltilerek enflasyon oranının da her ay seyyanen maaşlara yansıtılmasını talep ediyoruz.”
GELİR VERGİSİ SABİTLENMELİ
“Gelir vergisi kamu çalışanları için yüzde 15’te sabitlenmelidir. Yıllardır enflasyon altında maaş zammı alan memurların en büyük sorunlarından biri de vergi yükünün ağır olmasıdır. Tüm memur ve diğer çalışanların maaşlarından gelir vergisi oranında kesintiler peşin yapılmaktadır. Her ne kadar vergi dilimleri yükseltilse de yılın ikinci altı ayında vergi dilimine girilmesine engel olmayacaktır. İkinci altı ayda yüzde 20 vergi dilimine girilmesi nedeniyle yapılacak artış kepçeyle geri alınmaktadır.
Bu nedenledir ki vergi dilim oranları kamu görevlileri için yüzde 15’te sabitlenmelidir.” dedi.
YÜZDE 2 BARAJI GERİ ÇEKİLMELİ
Sendika seçme özgürlüğüne darbe vuran yüzde 2 barajının derhal geri çekilmesi gerektiğini belirten Günal, “ 3600 ek gösterge herkesi kapsamalıdır. Memurun ikramiye hakkı artık verilmelidir. Bununla birlikte ücretsiz kreş, ulaşım, yol, yemek, ek mesai ve kira yardımlarının tüm kamu çalışanlarına kapsayacak şekilde verilmesini talep ediyoruz. Kamu kurumlarında çalışan sözleşmeli kamu emekçilerine koşul, şart ve yıl dayatılmadan bir an önce tüm sözleşmeliler kadroya geçirilmeli, sözleşmeli personel çalıştırma uygulaması ise artık ortadan kaldırılmalıdır.”
HAKLARIMIZ VERİLİNCEYE KADAR MÜCADELEYE DEVAM
“Bugün yedi konfederasyon olarak tüm bu taleplerimizin karşılanması için hükümeti uyarmak adına bir günlük iş bıraktık.İktidara buradan tekrar sesleniyoruz. İş bırakan, bizleri destekleyen, haksızlığa uğrayan milyonlarca kamu çalışanı, emekli, işçi, ev kadını, öğrenci ve toplumun tüm kesimlerinden aldığımız güçle bugün karşınızdayız.Tek gücümüz; emeğimiz ve oylarımızdır.
Kamu Konfederasyonlar Platformu olarak; milyonlarca yurttaşımızın elinden aldığınız hayat standartlarını, yıllardır uğradığımız hak kayıplarını iade edene kadar ve insanlık onuruna yaraşır bir ücret artışı sağlanana kadar mücadele etmekten vazgeçmeyeceğimizi buradan bir kez daha ilan ediyoruz.” dedi. (Haber Merkezi)