Kurtuluş Gazetesi Yeniden Yayına Giriyor

  • Eklenme Tarihi :01.06.2023 | 18:40
  • Muhabir :

Hatay basın camiasının usta kalemlerinden merhum Numan Dingil’in uzun süre ilkeli ve tarafsız bir biçimde yayın yaptığı Kurtuluş Gazetesi “ Habercilikte bir asır ” sloganı ile yeniden yayın hayatına dönüyor.

Kurtuluş Gazetesi Yeniden Yayına Giriyor

Merhum Numan Dingil’den aldığı bayrağı başarılı bir biçimde taşıyarak 30 yıl boyunca günlük yayın yapan Özyurt Gazetesinin Yazı işleri Müdürlüğünü yapan, Hatay basın sektörünün etkili,tarafsız ve sevilen gazetecilerinden olan Metin Dingil tarafından yeniden yayın hayatına başlatılacak olan Kurtuluş Gazetesi lansman aşamasında gördüğü yoğun ilgi ile ses getirecek bir gazete olacağını gözler önüne serdi.

Usta Gazeteci Metin Dingil yayınladığı mesajında:”VEDA EDERKEN..

Bugüne kadar binlerce haber ve makale yazsanız da, veda edeceğiniz yazıyı hazırlarken zorlanıyorsunuz, eliniz bilgisayar tuşlarına gitmiyor.Duygusallaşıyor, kabullenemiyorsunuz..

Yaşadığımız asrın felaketi nedeniyle 30 yıla yakın büyük bir gurur ve keyifle görev yaptığım ÖZYURT Gazetesinden istifa etmiş bulunmaktayım.

Çalıştığım süre zarfında elimden gelen katkıyı vermeye, yapıcı bir şekilde ses çıkarmaya ve gazete için maddi manevi fedakârlık yapmaya özen gösterdim.

Çok güzel insanlar tanıdım, çok güzel insanlar kaybettim..Para kazanmadım ama, dost kazandım. Çevre kazandım.Mesleğime leke getirecek harekette bulunmadım.Emeğimle 'Sürekli Basın Kartı' sahibi oldum.Aileme bırakacağım en büyük miras şerefimle, emeğimle kazandığım basın kartım..

Ayrılık kararı benim için zor ve güç oldu..Bazen vedalar sevgisizlikten değil, çaresizliktendir..

Meslekten kopmak yok, yazmaya konuşmaya devam..Yeni dönemde merhum babamın imtiyaz sahipliğini yaptığı KURTULUŞ Gazetesi ile karşınızda olacağım.

Alt yapı hazırlıkları süren KURTULUŞ Gazetesi web sayfa ve sosyal medya üzerinden farklı bir habercilik anlayışı ile çok yakında yayın hayatına girecek..

En kısa sürede yeni dönemde görüşmek üzere hoşçakalın..”dedi. (TALİP KÖLEOĞLU)