Hatay’ın Antakya ilçesinde misafir olarak kaldığı evin penceresindeki sinekliği parçalayarak çıkan ve kaybolan 27 yaşındaki gençten 13 gündür haber alınamıyor. Psikolojik rahatsızlığı bulunduğu belirtilen genci arama çalışmaları devam ediyor.
Van’dan çalışmak için Hatay’a gelen ve Antakya ilçesi Serinyol Mahallesi’nde yaşayan Uğur Çalışkan’a yaklaşık 3 yıl önce bipolar bozukluk tanısı konulduğu öğrenildi. İlaç tedavisi gören Çalışkan’ın, 13 gün önce sabah saatlerinde misafir olarak kaldığı dayısının evinde penceredeki sinekliği parçalayarak camdan çıktığı ve o andan sonra kendisinden haber alınamadığı bildirildi.
Ailenin kayıp başvurusunun ardından AFAD koordinesinde bölgede geniş çaplı arama çalışması başlatıldı. Ekiplerin yürüttüğü arama faaliyetleri 13. gününde de sürerken, çalışmalarda Çalışkan’a ait olduğu değerlendirilen terlik bulundu.
Kardeşinin bulunması için umutla beklediklerini belirten ağabey Tarık Çalışkan, arama çalışmalarının aralıksız sürdüğünü söyledi. Çalışkan, jandarma ekiplerinin ormanlık alanda yapılan aramalarda kardeşine ait olduğu düşünülen terliği bulduğunu ifade ederek, güvenlik güçlerinin şehirdeki kamera kayıtlarını da incelediğini dile getirdi.
Aile olarak zor günler geçirdiklerini söyleyen Çalışkan, savcılığa başvurarak kardeşinin telefonuna ait HTS kayıtlarının incelenmesini talep ettiklerini belirtti. Telefonda bazı şifreli bölümler bulunduğunu ve bunların çözülmesinin beklendiğini ifade eden aile, gelecek iyi haberi umutla beklediklerini kaydetti.
Kayıp gencin amcası Menduh Çalışkan ise yeğenlerinden 13 gündür haber alamadıklarını belirterek, tüm yetkililerin arama çalışmalarını sürdürdüğünü ve aile olarak umutlu bir haber beklediklerini söyledi.

