KADINA ŞİDDET, İNSANLIĞA İHANETTİR

  • Eklenme Tarihi :25.11.2022 | 15:31
  • Muhabir :

Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Eren, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısı ile basın açıklaması yaptı.

KADINA ŞİDDET, İNSANLIĞA İHANETTİR

81 ille iş zamanlı yapılan basın açıklamasına Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, Ak Parti İl başkanı Adem Yeşildal, Antakya İlçe Başkanı Emrullah Gülen, Gençlik Kolları Başkanları ve ilçe kadın kolları başkanları ile yönetim kurulu üyeleri katıldı.

 

İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Eren, yaptığı açıklamada, Kadına şiddetin, insanlığa ihanet olduğunu belirterek, “Kadını ve kadının varlığını son derece önemseyen bir yaklaşımla “Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası  Mücadele Günü” kapsamında Sayın Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da sık sık tekrarladığı gibi kadına şiddetin, insanlığa ihanet olduğunu bir kez daha haykırıyoruz. AK Parti teşkilatları olarak, her adımımızda bu bilinçle hareket ediyor, her fırsatta dile getiriyoruz.” dedi.

TEK BİR KADINA YÖNELİK ŞİDDETE DAHİ TAHAMMÜLÜMÜZ YOK

Tek bir kadına yönelik şiddete dahi tahammüllerinin olmadığını belirten Eren, “Kadına yönelik şiddet, yalnızca kadın oldukları için uygulanan veya kadınları etkileyen, kadının insan hakları ihlaline yol açan her türlü tutum ve davranıştır. Kadına yönelik şiddet, sadece ülkemizin değil, maalesef tüm dünyanın sorunudur. Tüm dünya gibi bizim de canımızı yakan, kadına yönelik şiddetle mücadele etmekte kararlıyız. Şunu apaçık söylüyoruz ki, bu konuda asla toleransımız yok. Bunu 2002 yılında daha ilk seçim beyannamemizde de ifade ettik.”

MÜCADELEMİZDE ÖNEMLİ MESAFELER ALDIK

Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, Anayasa’da, TCK’da

yaptığımız değişiklikler ve 6284 sayılı kanun ile kadına yönelik şiddet ile mücadelede önemli mesafeler aldık. İyi hâl ve tutuklama şartlarını yeniden düzenledik, kadına yönelik şiddetin cezalarını artırdık. Nikâhlı eşe karşı işlenen suçu boşanmış eşi de kapsayacak şekilde genişlettik. TCK’da yapılan son düzenlemelerle erkeğin kadına yönelik işlediği suçlarda “iyi hâl uygulamasını” kaldırdık ve kadına şiddeti “katalog suç” kapsamına aldık. Artık takım elbise giyen, kravat takanlar takdir indirimi gerekçesinden faydalanamıyor. Fiziksel veya iletişim araçlarıyla yapılan ısrarlı takip eylemlerini suç kapsamına aldık.” dedi.

OMUZ OMUZA MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ

İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Eren, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü berk eze daha ifade ettiklerini belirterek, “Şiddet uygulayana, şiddete taraf olana, şiddet üzerinden siyaset yapana mobing ve sözlü şiddet uygulayana, şiddeti olumlayanlara karşı kadın ve erkek omuz omuza mücadelemizi sürdüreceğiz.” dedi.

KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI SESİMİZİ YÜKSELTİYORUZ

İl Başkanı Adem Yeşildal’da yaptığı konuşmada, kadın yönelik şiddete karşı seslerini yükselttiklerini belirterek, “Bizler ak Parti olarak kadına yönelik şiddetin her türlüsünün karşısındayız. Buna da sadece söylem bazında değil, başkanımızın biraz önce ifade ettiği, gibi hayata dair her alanda uygulayan bir iktidarız. Mevzuattan, ceza hukukuna, hatta Anayasaya kadar kadına yönelik şiddete karşı düzenlemeler yaptık. Bu konuda çok mesafe kat ettik ve ama kat edeceğimiz mesafeler var.” diye konuştu.