İSTE’DE DÜNYA SİVİL HAVACILIK GÜNÜ KUTLANDI

  • Eklenme Tarihi :09.12.2022 | 11:49
  • Muhabir :

Konferansta, HAVAK Genel Başkanı Oben Oğultarhan, havacılık sektöründe kendi yolculuğunun nasıl ilerlediğini anlattı

İSTE’DE DÜNYA SİVİL HAVACILIK GÜNÜ KUTLANDI

 

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), Dünya Sivil Havacılık Günü münasebetiyle konferans düzenledi. İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), Dünya Sivil Havacılık Günü münasebetiyle konferans düzenledi. ICAO'nun 1992 yılında aldığı bir genel kurul kararı ile Sivil Havacılık Günü olarak kutlanmaya başlayan günde sivil havacılık sektörünün önemli isimleri İSTE’ye misafir oldu. İSTE Mavi Salonda düzenlenen konferansa İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, İSTE Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gökhan Gündüz, Global Aviation Services CEO’su Zeydan Öncü, Çelebi Hava Servisi Hatay Havalimanı İstasyon Müdürü Berkay Aktaş, Uçak Teknisyenleri Derneği (UTED) Başkanı Necdet Aksaç, Anıl Havacılık Genel Müdürü Ahmet Anılar, HAVAK Genel Başkanı Oben Oğultarhan, İSTE Havacılık ve Uzay Bilimleri akademik ve idari personelleri ile öğrenciler katıldı. Program saat 14.00’de Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, programı hazırlayan hocalar ve öğrencilere teşekkür ederek konuşmasına başladı. “Konuklarımıza davetimizi kırmayarak aramızda oldukları için ayrıca teşekkür ediyor ve hoş geldiniz diyorum” diyen İSTE Rektörü Prof. Dr. Depci “Fakültelerin, bölümlerin açılması yeterli değil. Spesifik bölümlerde regülasyon şart. Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültemize gerekli ilk laboratuvarımızı kurduk. Bugün size bir de müjde vermek istiyorum. Aramızda olan Global Aviation Services CEO’su Zeydan Öncü ile yaptığımız anlaşma ile dünya çapında çalışmanıza imkan verecek eğitim modüllerinizin eksik olanları Almanya’dan gelecek olan ekip tarafından verilecek. Bu Türkiye’de bir ilk. Hepimize hayırlı olsun” şeklinde konuşmasını tamamladı.

Konferansta konuşan Global Aviation Services CEO’su Zeydan Öncü, “Almanya’da aldığım eğitimlerin ardından AirBus firmasında 20 yıl çalıştım. Daha sonra kendi firmamı kurdum. Şu anda Abu Dabi’de Conversion Center’da önemli isimlerin uçak ve helikopterlerini dönüştürüyoruz. Bu isimler içinde Prience. ‘2 fazla verip işi ehline ver. Ekmeği berberden değil fırıncıdan al’ deyişindeki gibi insanlar işi ehline teslim ediyor. Aldığımız sertifikalar dünya çapında geçerli olan sertifikalardır. Dünyanın her yerinde ve tüm havayollarında çalışabileceğiniz şekilde mezun olmanız için eksik modüllerinizi tamamlayacağız” dedi. Öncü, ayrıca öğrencilerin sahip olması gereken niteliklerle ilgili genel bilgileri verdi ve vermekte oldukları eğitimler için İSTE hocalarını tebrik etti.

Konferansta, Uçak Teknisyenleri Derneği (UTED) Başkanı Necdet Aksaç, Dünyada ve Türkiye’de uçak teknisyenlerinin mevcut durumu ve raporlarla gelecek tahminlerinin nasıl olduğunu dinleyicilerle paylaştı. Aksaç, öğrencilerin sektörde dünyanın her yerinde iş imkanlarının olduğunun altını çizdi ve öğrencilere bunun için dil yeteneklerini geliştirmeleri, analitik düşünmeleri ve grup çalışmasına uyumlu nitelikler geliştirmeleri tavsiyesinde bulundu. 

Anıl Havacılık Genel Müdürü Ahmet Anılar, Pilot Recep Anılar ve Pilot Ekin Oğuz sivil havacılık nedir, sivil havacılık eğitim süreci nasıl işlemektedir, uçuş eğitim süreçleri nelerdir konularında konuşma yaptı ve Anıl Havacılık hakkında katılımcılara bilgi verildi.

. Uçak tanıtımı yapan Oğultarhan, öğrencilere sivil havacılık konusunda tecrübelerinden yola çıkarak tavsiyelerde bulundu ve herkesin Sivil Havacılık Gününü kutladı.

Son konuşmacı olarak söz alan Çelebi Hava Servisi Hatay Havalimanı İstasyon Müdürü Berkay Aktaş, şirket yapılanmalarını öğrencilere anlatarak işe alım süreçleri ile ilgili bilgi verdi. Aktaş, önceki yıl olduğu gibi bu yıl da 10 öğrenciye İME programı kapsamında istihdam sağlayacaklarından bahsetti.

Konferansların tamamlanmasının ardından öğrencilerin soruları cevaplandı. Konuşmacılara plaket takdim edildi. Ayrıca program sonunda düzenlenen çekilişle salondakilere paraşütle atlama, uçakla Hatay gezisi ve THK gezisi gibi sürpriz hediyeler verildi. (Haber Merkezi)