HATAY TÜRKİYE’YE NEFES OLDU!

  • Eklenme Tarihi :11.11.2022 | 15:22
  • Muhabir :

11 Kasım Milli Ağaçlandırma günü dolayısı ile Hatay’da 15 ayrı lokasyonda düzenlenen fidan dikme etkinliğinde 24 bin 630 fidan toprakla buluştu.

HATAY TÜRKİYE’YE NEFES OLDU!

Hatay Valisi Rahmi Doğan, “Ormanları korumak bizlerin olduğu kadar vatandaşlarımızın da görevidir” dedi. Bu sene, “Türkiye Yüzyılına Nefes” Temasıyla kutlanan 11 Kasım milli ağaçlandırma günü Hatay’da düzenlenen törenle kutlandı. Ağaçlandırma gününde 15 lokasyonda toplam 24 bin fidan toprakla buluştu.  81 ille eş zamanlı düzenlenen Milli Ağaçlandırma günü etkinlikleri kapsamında, Hatay Orman Genel müdürlüğü tarafından Antakya’nın Karlısu Mahallesi, Amanos Dağları eteklerinde fidan dikme etkinliği düzenlendi.

 

Düzenlenen etkinlikte konuşan Hatay valisi Rahmi Doğan, her yıl düzenlenen etkinliklerde fidanları toprakla buluşturarak, ilkemizi, vatanımızı, yurdumuzu yeşillendirmeye çalıştıklarını söyledi.

MEVCUT ORMANLARIMIZ DAHA İYİ KORUNACAK

Hatay’da orman Bölge Teşkilatının kurulduğunu hatırlatan Vali Doğan, “Teşkilatımız kurulalı bir yıl oldu. Bu hikaye acı hatıralarla başladı. Hem ilimizi hemde ülkemizi ciddi anlamda etkileyen orman yangınlarının sonucunda böyle bir teşkilatın kurulmuş olması, ilimizin güçlendirilmiş olması bizi sevindirdi. Teşkilatımızın kurulması tamamlandı, hem topraklarımız fidanla buluşacak, hemde mevcut orman alanlarımız daha iyi korunacaktır diye düşünüyorum.” dedi.

ORMANLARI KORUMAK VATANDAŞIN DA GÖREVİ

“Ağaç dikiyoruz, fidan dikiyoruz ama diktiğimiz bu fidanları korumak en önemli konulardan bir tanesi” diyen Vali Doğan, “Özellikle bölgede yaşayan vatandaşlarımıza şunu söylemek istiyorum. Biz orman teşkilatı olarak, Jandarma teşkilatı olarak, güvenlik koruyucuları olarak elbette ki bir takım tedbirler alıyoruz. Ancak asıl ormanı koruyacak olan kişiler bölgede yaşayan vatandaşlarımızdır. Bu konuda hassas olup, titiz davranırlarsa hem yeni diktiğimiz fidanları hemde mevcut ormanlarımızı korumuş oluruz.”

ORMANLARIMIZ GENÇLEŞTİRİLİYOR

“Orman kendi kendini yeniliyor. Ormanlarda bir takım çalışmalar yapmak lazım. Aksi takdirde ormanlarımız yaşlanır. Ormanlarımızı genç tutabilmek adına orman teşkilatının gözetiminde zaten bu gençleştirme yapılıyor. Oradan çıkan mamüllerde yerelde ilgililerine veriliyor. Sağlam ağaçları keserek, ormanlarımızı tüketerek, ormana zarar vererek, hem bölgemize, hemde ülkemize, hemde ilimize ciddi anlamda sıkıntı yaratmış oluruz.” dedi.

ÇOCUKLARIMIZA BU ALIŞKANLIĞI KAZANDIRMALIYIZ

Türkiye’nin her yerinde ciddi bir kampanyanın olduğunu belirten Vali Doğan, “Sayın Cumhurbaşkanımız böyle bir kampanya başlattı. Her 11 Kasım’da Türkiye’nin her tarafında ağaçlar dikiliyor. Milyonlarca ağacı toprakla buluşturmaya çalışıyoruz. Belki bu etkinliklerin sembolik bir anlamı var. Bu bir başlangıç ama teşkilatımız zaten belirledikleri alanlarda bu çalışmaları yürütüyorlar. Çocuklarımıza da bu alışkanlığı kazandırmak çok önemli. O yüzden çocuklarımızda bu etkinliklere katılmasını önemsiyorum. Bugün dikeceğimiz ağaçların ilimize ülkemize nefes olmalarını temenni ediyorum.” diye konuştu.

HATAY’DA 24 BİN 600 FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

Hatay orman Bölge Müdürü ali Özdemir’de, bölge müdürlüklerinin kuruluşunun 1 yıldönümünde ilk defa böyle bir etkinlik düzenlemekten dolayı mutlu ve gururlu olduklarını belirterek, “Bugün ülkemiz genelinde bin 23 adet lokasyonda fidan dikme etkinliği düzenlenmekte. İlimizde ise 15 ayrı lokasyonda iş zamanlı olarak 24 bin 630 adet fidanı toprakla buluşturacağız. Bulunduğumuz lokasyon 2 hektarlık bir alan, bugün burada 2 bin adet fidanı hep birlikte toprakla buluşturacağız.” Diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından etkinlikte protokol üyeleri ile birlikte öğrenciler, 2 bin fidanı toprakla buluşturdular. Etkinlikte Defne İlçe Jandarma Komutanlığı personelleri diktikleri fidanlara şehit silah arkadaşlarının isimlerini verdi. 

Haberin Videosu