HATAY BİR DÜNYA ŞEHRİ

  • Eklenme Tarihi :25.04.2022 | 09:56
  • Muhabir :

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Hatay'ın bir dünya şehri ve birçok medeniyeti içinde barından, ev sahipliği yapan ve bu farklılıklara rağmen biz olmayı başaran bir şehir olduğunu söyledi.

HATAY BİR DÜNYA ŞEHRİ

Geçtiğimiz hafta sonu bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere ilimize gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Hatay’daki temaslarına valiliği ziyaret ederek başladı. Hatay Valisi Rahmi Doğan’ı ziyaret eden Oktay’a, Hatay Milletvekilleri TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, Abdulkadir Özel ve İl Protokol Üyeleri  eşlik etti.

Oktay, Valilik Şeref Defterini imzaladı. Akabinde beraberindeki heyet ile birlikte Hatay Valisi Rahmi Doğan’ı, makamında ziyaret ederek Hatay’a dair brifing aldı.

BURADA OLDUĞUM İÇİN MUTLUYUM

Ziyaretin ardından Valilikte birde basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Hatay'ın, bir dünya şehri ve birçok medeniyeti içinde barından, ev sahipliği yapan ve bu farklılıklara rağmen biz olmayı başaran bir şehir olduğunu belirterek, “Asıl barış mesajlarının Türkiye'nin de ötesinde dünyaya verileceği şehrin Hatay olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla mübarek ramazan ayı vesilesi ile de böyle güzel bir şehrimizde bulunmaktan duyduğum memnuniyeti ifade ediyor, tüm Hataylı kardeşlerimize yürekten selam ediyorum.” dedi.

CİDDİ İHRACATI OLAN BİR ŞEHRİMİZ

Kentin mevcut sorunları, devam eden veya tamamlanan yatırımlar ve çalışmalarla ilgili Vali Doğan'dan detaylı brifing aldığını belirten, Hatay'ın önemli bir sanayi ve tarım şehri olduğunu, Hatay’ın, demir çelik üretiminde Türkiye birincisi olduğunu, mobilya şehri olma yolunda da çok ciddi adımların atıldığını, yaş sebze ve meyve üretiminde, ihracatında marka olan, Hatay’ın Antalya ve Mersin İllerinden sonra yaş sebze ve meyve ihracatında 3. sırada yer alan bir şehir olduğunu belirten Oktay, “Türkiye’nin 2023 ihracat hedefleri ile ilgili de baktığımızda 4,5 milyar doları aşan ciddi bir ihracatı olan bir şehrimiz.” dedi.

TARIM STRATEJİK BİR ALANDI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Oktay, Kovid-19 ve devamında Rusya-Ukrayna Savaşı'yla tarımın öneminin öne çıktığını aktararak, “Tarım zaten stratejik bir alandı ama bu öyle bir hal aldı ki neredeyse savunma sanayisinin önüne geçmiş durumda. Dolayısıyla burada Hatay'ın üzerinde çok ciddi bir sorumluluk var. Dünyada gıda ürünleriyle, tarım ürünleriyle ilgili tedarik zincirinde yaşanan bir kırılma var. Bu negatif olarak algılanabilir ama Hatay olarak baktığımızda çok pozitif olarak fırsatlar sunuyor. Bu konuda Hatay’da da muhteşem bir potansiyel var. Bizim bu potansiyeli inşallah gerek aldığımız birim başına ürün bazında, gerekse de özellikle bu yıl aldığımız yağışla bütün Türkiye'de ekilmemiş yer kalmasın istiyoruz.”

DEMİRÇELİK VE NARENCİYEDE ÖNCÜ BİR İLİMİZ

“Büyük Karaçay Barajı  tamamlandı, diğerlerinin de tamamlanmasıyla tarımın çehresi daha da değişecek ve bu konuda da Hatay’ın yanındayız ve olmaya da devam edeceğiz.  Hatay, demir-çelikte ve narenciyede öncü ilimiz olduğu gibi erkek ayakkabı üretiminde de Türkiye’de en önde gelen bir şehrimizdir. Hatay’da 5 milyon zeytin ağacı bulunmaktadır. AK Parti iktidarı döneminde de zeytine verdiğimiz önem ve değer ile bunun sayısının artırılmasıyla ilgili çabalarımız, ağaç ve ormanlaşmayla ilgili çabalarımız zaten devam ediyor. Altınözü ilçemizde de zeytin ve zeytinyağı üretimi ile ilgili muhteşem bir potansiyel var. Hamdolsun Hatay, bu potansiyeli sonuna kadar değerlendiren bir ilimizdir." dedi.

AMANOS TÜNELİ PROJESİ TAKİP ETTİĞİMİZ BİR PROJE

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, bölgeye yapılması planlanan Amanos Tüneli projesine değinerek, "Özellikle Amanos Tüneli'ni konuştuğumuzda, orada bizim bir arzumuz var. Hem Hatay'ın kendi içerisindeki potansiyeli, diğer taraftan da Şanlıurfa'dan başlayarak Gaziantep ve Kahramanmaraş'ı, Hatay ile denizle, limanla buluşturacak bir proje. Onunla ilgili hem burada Valiliğimizden, sayın vekillerimizden ve başkanımızdan gerekli bilgileri aldık. Bu proje, dönüşte çok yakinen takip edeceğimiz ve Cumhurbaşkanımızın da çok yakinen takip ettiği projelerden birisi." şeklinde konuştu. (Haber Merkezi))