KURBAN Bayramının ilk günü Hatay Valiliği koordinesinde geleneksel bayramlaşma töreni düzenlendi.
Valilik Bahçesinde düzenlenen bayramlaşma törenine Hatay Milletvekilleri, il protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve davetliler katıldı. Misafirlerini karşılaşan Vali Doğan misafirleri ile tek tek bayramlaştı. Bayramlaşmanın coşkusunun yaşardığı törende konuşan Vali Doğan, Bayramların kadim şehir Hatay'da bir başka güzel olduğunu belirterek, bayramların kardeşliği, birlik ve beraberliği perçinleyen özel günler olduğunu söyledi.
Kurban Bayramının ilimize, ülkemize ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini temenni eden Vali Doğan, “Bayramlaşma programımıza göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı da ayrıca şükranlarımı sunuyorum. Bugün kurbanlarımızı kestik. Emniyet güçlerimizle, polislerimizle, jandarmamızla, askerlerimizle bayramlaştık. Şu anda da tüm Hatay eşrafı olarak tüm Hatay Halkı olarak burada bayramlaşmak üzere bir araya geldik.” dedi.
Huzur ve sükunet içerisinde güzel bir bayram geçirdiklerini belirten Vali Doğan, “Görevi başında olan tüm kamu personelimize buradan şükranlarımızı sunuyorum. Bizler rahat edelim diye onlar gündüzlerine gecelerini katarak çalışıyorlar, gayret gösteriyorlar, emek veriyorlar. Buradan hem şahsım adına, hemde Hatay adına bayramda çalışan tüm kamu görevlilerimize şükranlarımı sunuyor ve bayramlarını tebrik ediyorum.” diye konuştu.
Bayramlaşma törenine Vali Doğan’ın yanı sıra, Hatay Milletvekilleri TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, Abdulkadir Özel, Sabahat Özgürsoy Çelik, İsmet Tokdemir, Mehmet Güzelmansur, Serkan Topal, Lütfi Kaşıkçı, Garnizon Komutanı Albay Halit Erbaş, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Adnan Özkaya, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Vali Yardımcısı Erhan Günay, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, İl Jandarma Komutanı Emrullah Büyük, Sahil Güvenlik Doğu Akdeniz Grup Komutanı Oğuz Emre Çiçek, İlçe Belediye Başkanları, 2. Hudut Alay Komutanı Albay Tayfun Çağan, il protokolü, siyasi parti temsilcileri, dini kanaat önderleri, dernek ve oda başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı. (Haber Merkezi)