Gazetecilik itibarsızlaştırılmaya çalışılıyor - Hatay Gazetesi

Gazetecilik itibarsızlaştırılmaya çalışılıyor

  • Eklenme Tarihi :11.01.2026 | 11:40
  • Muhabir :YASER ÇAPAROĞLU

Gazetecilik itibarsızlaştırılmaya çalışılıyor

Antakya Belediye Başkanı İbrahim Naci Yapar, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Hatay temsilciliğini ziyaret ederek gazetecilerin 10 Ocak çalışan gazeteciler gününü kutladı.

Temsilcilikte gazeteciler tarafından karşılanan Başkan İbrahim Naci Yapar, günümüzde gazeteciliğin farklı şekilde lanse edilerek, gazeteciliğin itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını söyledi.

Deprem sonrasındaki süreçte, toplumun ve toplumun bütün paydaşlarını olumsuz etkilediğini belirten Yapar, “Ama geldiğimiz zaman içerisine baktığımızda artık bir iyileşme döneminin olduğunu görüyoruz. Gerek inşaat çalışmaları, gerek sosyal çalışmalar, gerekse de üst yapı çalışmalarıyla şehrimiz daha da güzel bir duruma ve şartlara kavuşacak. Bundan herhangi bir şüphemiz yok. Şu ana kadar yapılanlarda bunun en büyük ispatı. Tabi yaşanan süreç kolay değil depremlerde bir çok gazeteci arkadaşımızı da kaybettik. Hepsine buradan Allah’tan rahmet diliyorum.”

SAYI ÖNEMLİ DEĞİL ÖNEMLİ OLAN KALİTE

“Ne yazık ki günümüzde gazetecilik farklı şekillerde lanse edilmeye başlandı ve gazetecilik bu yolla itibarsızlaştırılmaya çalışılıyor. Ama burada esas öge gerçekten bu işi amacı uğuruna yapan ve bunda kendilerini İspatlamış gazeteci abilerimiz, arkadaşlarımızın da bu görevi daha kaliteli ve konforla bir alanda yapmaları bizimde temennimiz. Sayının çok fazla olması önemli değil, önemli olan özne olarak kalitenin olmasıdır. Bunda da bizler gazetecilerin emeklerine şahidiz.”

GELİNEN NOKTASI TAKDİR ETMEK LAZIM

Ama dediğim gibi iyileşme toplumun her kesiminde ve her noktasında başladı. Tabi bu kolay bir iş değil. Sonuçta sokaktaki iki binayı yapmak, yada bir caddenin asfaltını yapmak gibi bir iş değil. Koskoca 600 bin nüfuslu bir şehri yeniden inşa oluyor, yeniden yapılıyor. Bu arada aksaklıklar, eksikler olmuyor mu? Mutlaka oluyor. İnsanız beşeriz, herkes hata yapabilir. Eksiklikler olabilir ama burada niyete bakmak lazım. Burada devletimizin çok iyi niyetle bu şehrin inşası için bir emeği var. Cumhurbaşkanımız geldiğinde sizlerde gördünüz, bir Kemal Paşa Caddesi, bir Atatürk Caddesi, 75. Yıl Bulvarının bugün depremden sonra geldiği noktayı gerçekten takdir etmek lazım.”

İKİ TÜRLÜ BAKIŞ AÇIMIZ VAR

“Yapılan işlere iki türlü bakış açımız var. Ya bardağın dolu tarafına bakacağız, iyi şeyler göreceğiz ve birlik beraberlik içerisinde destek vereceğiz. Yada bir kısım arkadaşlarımızın yaptığı gibi bardağın boş tarafına bakıp siyaset üretmek, yada işte gazetecilik adı altında da böyle bir, uygunsuz paylaşımlar yada yazışmalar oluyor. Bunları tasvip etmiyoruz.” diye konuştu.  

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Hatay Şubesi Temsilcisi Mithat Kalaycıoğlu’da, Antakya Belediye Başkanı İbrahim Naci Yapar’a ziyaretinden dolayı teşekkür etti.