6 Şubat 2023 tarihinde Hatay’da meydana gelen ve Asrın Felaketi olarak nitelendirilen deprem öncesinde bölünmemiş dubleks daire sahibi olan vatandaşlar, kura çekimleri sonucu yaşadıkları mağduriyetler nedeniyle Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması gerçekleştirdiler.
Hatay Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Hatay İl Müdürlüğü önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına çok sayıda bölünmemiş dubleks daire sahipleri katılırken, dubleks daire sahipleri adına Mesut Öztürk adlı vatandaş yaşadıkları mağduriyetleri kamuoyuyla paylaştı.
DUBLEKS EVLERE KARŞILIK 2+1 ÇIKMASI HAYAL KIRIKLIĞI!
Gerçekleştirilen kura çekimleri sonucunda dubleks evler yerine 2+1 daire çıkmasıyla mağduriyet yaşadıklarını dile getiren Mesut Öztürk, “Büyük bir umutla tekrar evlerimize kavuşmayı beklerken, çekilen kura sonucunda çoğu dubleks daire sahibine kendi arsasından, cephe ve konumundan farklı yerlerde 2+1, 60 ila 70 metrekare evler çıktı. Yıllarca çalışarak, birikim yaparak ve iki kat bedel ödeyerek daha geniş bir ortamda geniş ailelerimizle yaşamak için aldığımız dubleks evlere karşılık 2+1 çıkması bizleri büyük bir hayal kırıklığına uğrattı.” dedi.
BİZLER NEDEN MAĞDUR EDİLİYORUZ?
Dubleks ev sahiplerine verilecek konutların en az 120 ila 130 metrekare olması gerektiğini savunan Mesut Öztürk, “Evlerimizin büyüklüğünden dolayı ikinci daire istediğimizi belirten Bakanlığın ilgili birimlerine verdiğimiz itiraz dilekçelerimize aylar geçmesine rağmen herhangi bir olumlu cevap verilmedi. Bakanlığın açıklamalarına göre İmar Affı’ndan yararlanıp dubleks dairelerini iki ayrı bağımsız bölüme çevirenlere bu durumu belgelemeleri halinde ikinci bir hak sahipliği verilmesi ile ilgili çalışma yapılmaktadır. Bu durum asla kabul edilemez dedik. Hatay’da depolara, bodrumlara, tapusu olmayan evlere, evini bölüp te kiraya verenlere kısacası usulünce iş yapmayan herkese hak sahipliği verildiğini hepimiz duyuyor, biliyoruz. Onlar mağdur edilmiyor da, bizler niye mağdur ediliyoruz?” diye konuştu.
MAĞDURİYETİMİZ DEVLETİMİZ TARAFINDAN ÇÖZÜLEBİLECEĞİNE İNANIYORUZ
Antakya’da fazla yapı stoku bulunduğunun hem Bakanlık hem de yerel yönetimler tarafından dile getirildiğini belirten Mesut Öztürk, “Bizlere ikinci bir ev verilerek bu mağduriyetin devletimiz tarafından çözülebileceğine inanıyoruz. Devletimizin adaletine ve hakkaniyetine inanıyor, bizleri de mağdur bırakmayacağını biliyoruz. Yapılacak bir düzenleme ve yetkililerce alınacak bir kararla bölünmemiş dubleks daire sahiplerine de ikinci ev evlerinin verilmesini yolunun açılmasını Cumhurbaşkanımızın ‘Hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz’ ifadesi çerçevesinde büyük bir ümitle bekliyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.