Dualarımız, gelecekte kurulacak olan Batı Trakya Cumhuriyeti için

  • Eklenme Tarihi :18.08.2022 | 09:56
  • Muhabir :

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım beraberindeki heyet ile birlikte Hatay Devleti Meclis binasını ziyaret etti.

Dualarımız, gelecekte kurulacak olan Batı Trakya Cumhuriyeti için

Hatay Valiliği öncülüğünde kamulaştırılarak aslına uygun olarak restore edilen tarihi meclis binasının tüm bölümlerini dolaşan Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’a görevliler tarafından bilgilendirmeler yapıldı. Hatay Devleti'nin Türkiye Cumhuriyeti'ne katılması gibi önemli kararların alındığı yer olan Hatay Devleti Meclis binası gezisi sonrasında Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım ,Misafirperverliklerinden dolayı Hatay Meclis Kültür ve Sanat Merkezi personeline teşekkür etti.

 

Tarihi Hatay Devleti  Meclis binası ziyareti sonrasında Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım yaptığı açıklamasında :” Hatay Devleti Millet Meclisini ziyaret ettik. Bu mecliste önce Hatay Cumhuriyeti kuruldu, sonra Türk yurdu Hatay'ın Türkiye Cumhuriyetine katılma kararı çıktı. Dualarımız, gelecekte kurulacak olan Batı Trakya Cumhuriyeti için.”dedi.

Ziyaret tarihi bina önünde çekilen toplu fotoğraf ile son buldu.

HABİB-İ NECCAR'IN EFSANEVÎ HİKAYESİ İŞİN EHLİNDEN DİNLENDİ

Beraberindeki heyet ile Anadolu’nun ilk camisi olarak bilinen Habib-i Neccar Camisini ziyaret eden Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım,Burada namaz kılıp dua ettikten sonra Caminin görevli din adamlarının anlatımı ile Habib-i Neccar'ın efsanevî Hikayesini dinledi. (TALİP KÖLEOĞLU)