DEPREM ANI TATBİKATI!

  • Eklenme Tarihi :14.11.2022 | 10:38
  • Muhabir :

12 Kasım 1999 Düzce Depremi’nin yıldönümünde tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak yapılması planlanan “Çök Kapan Tutun “ Tatbikatı tüm Türkiye’de saat 18.57’de eş zamanlı bir biçimde gerçekleşti.

DEPREM ANI TATBİKATI!

Antakya Merkez’de bulunan Vali Ürgen alanındaki esnaf ve sanatkarlar lokalinde gerçekleşen Deprem anı tatbikatı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı koordinasyonunda, Yediden Yetmişe vatandaşlarımız, ANDA Hatay Arama Kurtarma Ekibi, Destek AFAD Gönüllüleri ve Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümü öğrencileri katıldılar.

 

Tüm operatörlerden saat  18.57'de gönderilen "Hayati Uyarı Bildirimi" ile başlayan “Çök Kapan Tutun “ Tatbikatına katılan herkes kendilerini güvende hissedecekleri alanda belirlenen süre boyunca Çök Kapan Tutun hareketini yaptılar.

Gerçeğini aratmayacak kadar ciddi bir biçimde yapılan Deprem anı tatbikatı öncesinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu canlı bağlantılar ile bir çok ilin AFAD yöneticilerinden bilgi aldı.

“Çök Kapan Tutun “ Tatbikatı sonrasında vatandaşlar kendilerini böylesine hassas bir konuda bilgilendirdiklerinden dolayı İl Afet ve Acil Durum Müdür Vekili Kürşat Biter başta olmak üzere ANDA Hatay Arama Kurtarma Ekibi, Destek AFAD Gönüllüleri ve Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümü öğrencilerine teşekkür ettiler.