BİTKİ MÜZESİNDE AROMATERAPİ ATÖLYESİ

  • Eklenme Tarihi :09.06.2022 | 11:05
  • Muhabir :

Medeniyetler Bahçesi ana teması ile yapılan EXPO 2021 Hatay’da Sağlık İçin Tıbbi ve Aromatik Bitkiler alt teması kapsamında değerli bir etkinliğe imza atıldı.

BİTKİ MÜZESİNDE AROMATERAPİ ATÖLYESİ

Sağlık İçin Aromaterapi atölyesi Antakya EXPO alanındaki Bitki Müzesi’nde ilgilileriyle buluştu. Çalışma, Dr. Samim Kayıkçı’nın EXPO 2021 Hatay’da yer alan Medeniyetler Bahçesi, Bitki Müzesi, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bahçesi, Hortikültür Alanı ve Üretim Fidanlığı alanları ile ilgili bilgilendirmesi ile başladı.  Eğitimi gerçekleştiren Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Hastanesi Tıbbi Patoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sibel Hakverdi aromaterapi ve fitoterapinin gelişimi, geleneksel halk tıbbında ve bilimsel çalışmalarda kullanımını detaylarıyla anlattı.

Tıbbi ve aromatik bitkiler ve kokunun insan hayatının her aşamasında nasıl önemli ve etkili bir yer aldığını da açıklayan Hakverdi, aromaterapinin kaliteli bir yaşam sürmek için insanlara sunduğu önemli fırsatları ve lavanta, defne, gül, biberiye ve limon gibi uçucu yağların insan hayatına etkilerini tek tek paylaştı. Bitki Müzesinde yer alan aromaterapi odasında devam eden etkinlik buhar destinasyonuyla Hambeles (Murt) yaprağından uçucu yağ elde edilmesi ile son buldu. (Haber Merkezi)