Balenin Zarafeti ile Hatay’ın Güzellikleri Buluştu

  • Eklenme Tarihi :22.09.2022 | 09:29
  • Muhabir :

Bale konusunda bölgemizin MEB onaylı özel sanat akademisi Fatma Satar Sanatorium Müzik Resim ve Bale Akademisinin kurucusu Fatma Satar’ın projesi olan videoda Bale’nin zarafeti ile Hatay’ın güzellikleri buluştu.

Balenin Zarafeti ile Hatay’ın Güzellikleri Buluştu

Bale Eğitimlerine devam eden öğrencilerin hünerlerini sergiledikleri video kısa sürede binlerce kişi tarafından izlendi. Hz.Hızır Aleyhisselam Türbesinde muhteşem koreografi ile   başlayan videoda Musa ağacı,Dor mabedi,Kel dağı etekleri,Meydan Köyü,Çevlik sahili,Batıayaz Ermeni Kilisesi ve Harbiye Şelaleleri arasında gerçekleşen muhteşem bir bale gösterisi izliyorsunuz. Uzun zamandır böyle bir çalışma yapma planı olduğunu söyleyen Fatma Satar Sanatorium Müzik Resim ve Bale Akademisinin kurucusu Fatma Satar  açıklamasında:” Tüm dünyayı olumsuz bir biçimde etkileyen Covid-19 salgını sebebi ile ötelemek zorunda kaldığımız projemizi nihayet tamamlamanın haklı gururunu yaşıyoruz.Bale estetik ve muhteşem bir sanat.Hatay’da bir arada yaşama kültürü,Tarihi dokusu ve doğal güzellikleri ile tüm dünyaya örnek muhteşem bir şehir.İşte bizde projemizde bu muhteşem ikiliyi buluşturduk.Ağırlıklı olarak dini mekanlar tercihimiz oldu.Burada yaptığımız çekimlerde çocuklarımızın masumiyeti ve eğitim ile kutsal mekanlarımızı taçlandırmayı hedefledik.Bizim için oldukça önem arz eden kutsal mekanlarımızı,Tarihi ve doğal güzelliklerimizi bale eşliğinde dünyaya bir kez daha sunma amacımıza ulaşmanın mutluluğunu yaşadık.Eğitimlerine bizde devam eden balerin ve baletlerimiz ile çekimleri yaparken hepimiz son derece keyif aldık.Ve finalde ortaya çıkan çalışmayı izlerken son derece de gururlandık. Almış olduğumuz olumlu dönüşler bize ne kadar güzel bir işe imza attığımızı gösterdi.Bu anlamda emeği geçen herkese teşekkür ediyor,hala videomuzu izlemeyenler varsa onlarıda izlemeye davet ediyorum.”dedi.

 

Muhteşem video Fatma Satar Sanatorium Müzik Resim ve Bale Akademisinin sosyal medya hesaplarından izlenebilir. (TALİP KÖLEOĞLU)