AYDIN’DAN HATAY’A İNCİRİN YOLCULUĞU

  • Eklenme Tarihi :05.04.2022 | 10:02
  • Muhabir :

Yayladağı’nın Ayışığı Köyü’nde Aydın İncir Araştırma Enstitüsü Personelleri tarafından çiftçilere incir yetiştiriciliği , hastalık ve zararlılar ile ilgili eğitim verildi.

AYDIN’DAN HATAY’A İNCİRİN YOLCULUĞU

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen 2022 Yenilik Yayım Projeleri kapsamında Aydın İncir Araştırma Enstitüsü ile Tarım ve Orman Hatay İl Müdürlüğü  işbirliği ile uygulanan “Aydın’dan Hatay’a İncirin Yolculuğu” adlı Projenin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Ttanıtım toplantısının ardından Yayladağı’nın Ayışığı Köyü’nde Aydın İncir Araştırma Enstitüsü Personelleri tarafından çiftçilere incir yetiştiriciliği , hastalık ve zararlılar ile ilgili eğitim verildi.

Çiftçilerimizin incir yetiştiriciliği konusunda bilgi sahibi olması için düzenlenen çiftçi eğitimine, Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, Aydın İncir Araştırma Enstitüsü Müdürü Sabahittin Abay, Proje Koordinatörü, Aydın İncir Araştırma Enstitüsü Personelleri, İl Müdürlüğü ve Yayladağı İlçe Müdürlüğü teknik personelleri ve çiftçiler katıldı.

Eğitimin ardından İncir yetiştiriciliği için uygun ekolojik koşulara sahip, çiftçilere ait arazi olan Yoncakaya Köyü’ndeki 6 dekarlık demonstrasyon bahçesinde Sarı Zeybek, Divrek Kara ve Yeşil Güz çeşidi incir fidanları toprak ile buluştu. (Haber Merkezi)