AVUKATLIK MESLEĞİ YARGININ KURUCU UNSURUDUR!

  • Eklenme Tarihi :02.09.2022 | 11:30

2022-2023 Adli Yılı Antakya Atatürk anıtında düzenlenen törenle başladı. Törene Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Tacettin Pınar, Adalet Komisyonu Başkanı Serkan Akman, hakemler ve avukatlar katıldı.

AVUKATLIK MESLEĞİ YARGININ KURUCU UNSURUDUR!

Tören  Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Tacettin Pınar, Adalet Komisyonu Başkanı Serkan Akman ve Hatay Barosu Başkanı Hüseyin Cihat Açıkalın’ın anıta çelenk sunması ile başladı. Çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törende gazetecilere açıklama yapan Hatay Barosu Başkanı Hüseyin Cihat Açıkalın, bugün aslında bir adli yılı açamadıklarını söyledi. Meslektaşlarının sorunlarının artarak devam ettiğini belirten Açıkalın, “2022-2023 adli yılı başlangıcında bizde isterdik ki problemlerimizin çözüldüğü, yargının, adaletin, Avukatlar nazarında da eşit gerçekleştirdiği bir adli yıl olsun. Daha dün elektriğe, doğalgaza yapılan zamlar ortaya dökülürken iki yıldır Avukatların CMYK ve asgari ücret tarifesine zam yapılmadı. Bunu biz hiçbir mantıkla izah edemiyoruz. Dolayısı ile Ağustos ayı başında Barolar Birliğinin öncülüğünde başlayan Adalet Bakanlığı ile sürdürülen görüşmeler bugüne kadar olumlu bir noktaya varamadı.” dedi.

Bu yüzden avukatlar olarak tüm Türkiye’de Adli açılış resepsiyonlarının yapılmaması yönünde bir karar aldıklarını belirterek, “Sadece ekonomik sorunlar değil, katledilen meslektaşlarımızın, hakarete saldırıya uğrayan meslektaşlarımızın, görevlerini yapamaz hale gelen meslektaşlarımızın mağduriyetleri orta yerde dururken, Hukuk Fakültelerin artışına ilişkin şerhlerimiz, itirazlarımız ortada dururken, tüm bunların görmezden gelinerek, Avukatlık mesleğini adeta yargının üvey evladı durumuna sokan anlayışa itiraz ediyoruz. Bugün kurucu önderin manevi şahsiyeti huzurunda tüm ülkeye, tüm Hatay’a, Hatay ve Türkiye avukatları olarak artık yeter diyoruz. Hak ettiğimiz, ekonomik sosyal ve hukuki haklar bir an önce bizlere teslim edilsin. Avukatlık mesleği yargının kurucu unsurudur. Eğer Türkiye’de avukatların sesi kesilirse, halkın nefesi kesilir. Dolayısı ile halk adına bu görevi sürdüren avukatlar olarak bizler haklarımızı alıncaya kadar, sonuna kadar mücadele edeceğimizi ve bu konuda barolar birliği nezdinde hazırlanan 4 Haziran bildirgesindeki imzamızın sonuna kadar arkasında olduğumuzu kamuoyuyla paylaşıyoruz.” diye konuştu. (MUSTAFA SAĞLAM)