ATSO HİZMET BİNASI AÇILDI

  • Eklenme Tarihi :26.08.2022 | 09:35
  • Muhabir :

ANTAKYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Hizmet Binası, bina içinde oluşturulan Hatay Devleti Müzesi Arşivi ve Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Uyum, Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm merkezi düzenlenen törenle açıldı.

ATSO HİZMET BİNASI AÇILDI

Açılış törenine TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Hatay Milletvekilleri Hüseyin Yayman, Hacı Bayram Türkoğlu, Sabahat Özgürsoy Çelik, Hatay Vali Yardımcısı aydın Tetikoğlu, Saadet Partisi GİK Üyesi Necmettin Çalışkan,  Hatay Barosu Başkanı Cihat Açıkalın ve davetliler katıldı.

 

ATSO Başkanı Hiçmet Çinçin’in yaptığı kısa konuşmanın ardından, ATSO Hizmet Binası edilen dualar eşliğinde açıldı.

ATSO Hizmet Binası’nın açılışının ardından, hizmet binasında oluşturulan Hatay Devlet Müzesi Arşivi’nin açılışı gerçekleştirildi. 1922 yılında yayım hayatına başlayan ve kapandığı 1977 yılına kadar 2 bin sayısı yayımlanan Akbaba Dergisi’nin Hatay Davası ile ilgili sayılarının sergilendiği sergiyi gezen protokol üyeleri daha sonra TOBB Uyum, Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi düzenlenen törenle açtı. Üyelere aracılık hizmeti Çevrimiçi (online) arabuluculuk hizmeti, TOBB Tahkim İşbirliği ile tahkim ihzmeti, Müzakere hizmeti, Uyuşmazlık analizleri Hizmeti ile Eğitim ve Sirtifika hizmetleri verecek olan TOBB) Uyum, Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm merkezi’ni TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Hatay Milletvekili Sabahat Özgürsoy Çelik ve Hatay Barosu Başkanı Cihat Açıkalın birlikte açtı. (Haber Merkezi)