DSİ Genel Müdür Yardımcısı Dinçer Aydoğan, Jeoteknik Hizmetler Dairesi Başkanı Dr. Ayhan Koçbay, Barajlar ve HES Dairesi Başkanı İsmail Karabulut ve Bölge Müdürü Celal Tokalak ile birlikte Hatay’da yapılan çalışmaları yerinde inceledi.
Asi Nehri Taşkın Koruma (Deprem Hasarları) işinde incelemelerde bulunan Aydoğan, “İşimiz kapsamında; Asi Nehrinde 8170 m çift taraflı ıslah çalışması yapılarak, taşkın zararlarının önlenmesi ve kent merkezinin estetik bir görünüme kavuşturulması amaçlanmaktadır.” dedi.
Daha sonra Reyhanlı’ya geçen Aydoğan, Hatay Reyhanlı Barajı Deprem Hasarı Rehabilitasyonu işinde incelemelerde bulundu.
Aydoğan burada yaptığı açıklamada, “İş kapsamında; 2025 yılı içerisinde, Reyhanlı Barajı rehabilitasyon kazı ve dolgularının tamamlanması ve buna bağlı olarak filtre kum ve çakıl, kaya dolgu ve riprap imalatlarının tamamen bitirilerek rezervuarın çalışır hale getirilmesi planlanmakta olup işin %70'i fiziki olarak tamamlanmıştır. Reyhanlı Barajı 200 000 dekar arazinin taşkından korunmasını sağlamakla birlikte, burada depolanacak su ile Amik Ovası'nda 584.640 dekar alanın tarımsal sulama suyu ihtiyacını karşılayacaktır.” dedi.
İncelemelerin ardından şantiye sahasında gerçekleştirilen Toplantıda, Projenin geldiği aşama ayrıntılı olarak değerlendirildi.