ARSUZ’DA BALIK EKMEK ETKİNLİĞİ

  • Eklenme Tarihi :13.06.2022 | 11:02
  • Muhabir :

HATAY Tarım ve Orman Müdürlüğü Arsuz Arpagedik Ulkokulu ve Ortaokulunda balık ekmek etkinliği düzenledi.

ARSUZ’DA BALIK EKMEK ETKİNLİĞİ

Çocuklara balığı sevdirmek, balık yeme kültürünü aşılamak, sağlıklı yaşam bilinci oluşturmak, çevre ve denizlerin temizliği konusunda çocuklarımızı bilinçlendirmek amacıyla düzenlenen etkinlikte Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü personelleri tarafından, öğrencilere balık tüketimini özendirmek için eğitim verildi ve görseller yardımıyla balık türleri tanıtıldı.

Tarım ve Orman Müdürü Ergün Çolakoğlu, lezzetiyle günlük hayatta sofralarımızda yer alması gereken balık etinin, sayısız hastalığa şifa olduğunu belirterek, “ Tam bir kalp dostu ve içeriği bakımından zengin bir besin olduğundan haftada en az iki kez tüketilmesi önerilen bir besindir. Zeka gelişimini desteklemekle beraber yapılan araştırmalarda balık yiyen çocukların öğrenme kabiliyetlerinin artttığı görülmüştür. İçeriğindeki şifalı esansiyel yağ asitleri kalp-damar hastalıklarının önlenmesinde büyük önem taşımaktadır. Ayrıca balık etinde bulunan demir ve kalsiyum sayesinde de kansızlık ve kemik erimesi gibi pek çok hastalığın önlenmesinde önemli rol oynadığı bilinmektedir. Protein bakımından oldukça zengin olan balık, bağışıklık sistemimiz ve vücudumuzun diğer sistemlerinin daha sağlıklı çalışması için vazgeçilmez bir gıda maddesidir.

Balık yemeyi alışkanlık haline getiren çocuklarımız bu sayede daha sağlıklı, daha zinde ve daha zeki olabilirler. Bu sebeple haftada iki gün mutlaka balık tüketilmesini tavsiye ediyoruz.” dedi. (Haber Merkezi)