Altınözü’nün Bisiklet Doktoru

  • Eklenme Tarihi :24.05.2023 | 10:39
  • Muhabir :

Bisiklet Doktoru olarak herkes tarafından bilinen Mehmet Karaoğlu, bisiklet tamirini en hızlı ve kusursuz biçimde icra etmeye devam ediyor.

Altınözü’nün Bisiklet Doktoru

Yüzünden eksik etmediği gülümsemesi ile çocukların Mehmet Amcası yetişkinlerin ise Mehmet ustası olan Bisiklet Doktoru mesleğinde sergilediği başarının yanı sıra dükkanının önünde asılı bulunan bisiklet lastiklerine yuva yapan kumrular ürkmesin diye hassas davranan ve yine işyerinin bir köşesini dolduran kaktüs çeşitlerine gözü gibi bakan doğa dostu bir isim olarak da çıkıyor karşımıza.

Yenişehir mahallesinde bulunan mütevazi dükkanında ziyaret ettiğimiz Mehmet Usta bir yandan bisiklet tamiri yaparken bir yandan da bize meslek yaşamını anlatmaya başladı.

Mesleği öğrendiği ilk ustası olan babası Salih Karaoğlu’nun 1972 yılında girişimci bir ruh ile Altınözü’ne ilk bisikletleri getiren insan olduğunun altını çizerek sözlerine başlayan Mehmet Usta yaptığı açıklamada:” Babam getirdiği değişik bisiklet modellerini kiralayarak sektöre giriş yapmıştı. İlkokul yıllarımdan itibaren bende okuldan arta kalan zamanlarımda soluğu dükkanımızda alırdım. İşte o gün bugündür bende bisiklet sektöründe varım. Babam bisiklet kiralama işinden sonra tamirini de yapmaya başladığında bende yanında iyi bir çırak olarak çalışmaya başladım. İyi bir ustanın çırağı iyi bir usta olmalıydı ve bende onun için mesleğimi çok severek hep kendimi geliştirebilmek adına çalıştım. Daha sonra  5 yıl gibi bir süre Antakya’da faaliyet gösterdim. Bu süreçte bisiklet konusunda çok iyi olmanın yanında motor tamiri konusunda geliştirdim kendimi.Altınözü’ne yeniden geldiğimde de Salih Ustanın yanında bende artık iyi bir ustaydım.Babamla beraber çalışmaya başladığımda üçüncü kuşak olan oğlum Salih yavaş yavaş işi öğrenmeye başladı bugün o da sektöründe iyi ustalardan biri oldu çok şükür.Ben babamdan devraldığım bayrağı en güzel biçimde taşıdım inşallah oğlumda benden devralacağı bayrağı en başarılı biçimde taşıyacaktır. Altınözü’nde herhangi birine bisiklet tamircisi sorsanız herkes bizi tarif eder emin olun.Uzun yıllardır memleketimizde başarılı bir biçimde hizmet vermenin onurunu yaşıyoruz.

Altınözü’nün konumu itibari ile bisiklet kullanmak her daim zor olmuştur. Buna rağmen yaz mevsimi geldiğinde özellikle çocukların bisiklete ilgisi günden güne artmaktadır. Bizde bir çok önemli markanın servisi olarak yeni alınan bisikletlere servis hizmeti vermek onarım gerektiren konularda en hızlı tamiri yapmak adına çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.

Son yıllarda Altınözü’nde bisiklet konusunda bazı gelişmelerin olması bizleri mutlu etmektedir. Bunlardan biri Zeytin festivalinde düzenlenen bisiklet yarışı diğeri ise çevre yolunda yapılan bisiklet yolumuzun olmasıdır.Bu anlamda yetkililerimize teşekkür etmek istiyorum.

6 Şubat tarihinde yaşadığımız deprem maalesef işyerimizi etkiledi. Malesef burdan taşınacağız ve kısa bir süre sonra köprü tarafında kurulacak olan konteyner sanayi sitesinde yerimizi alarak hizmete orda devam edeceğiz.

Konuşmamın finalinde Sağlıklı bir yaşam için hareket etmenin gerekliliği konusunda en iyi uygulamalardan birinin bisiklet kullanmak olduğunun altını çizerek herkes bisiklet kullansın diyorum.Hatta çağın vebası olan cep telefonu ve internet bağımlılığından çocuklarımızı biraz olsun uzaklaştırabilmek adına onlara bisiklet kullanmayı sevdirin tavsiyem ile herkese sağlıklı günler diliyorum.”dedi. (TALİP KÖLEOĞLU)